• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Üniversite Harçları Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çamlıyayla ilçesinde bir dizi programa katılan ve iftarda kazanın başına geçip halka yemek dağıtan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, burada yaptığı konuşmasında; çocuğunu okula göndermek isteyen ancak maddi durumu iyi olmayan anne ve babaların yükünü azaltmak için üniversite harçlarını kaldıracaklarını söyledi.

 

İnanç, dil, ırk ayrımı yapmadıklarını söyleyen Bakan; "Rengi, dili ne olursa olsun bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana kim varsa başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

 

Üniversiteye giden gençlerden eğitim harcını kaldıracaklarını söyleyen Bakan Çağlayan, "Ana babaların yükünü azaltmak için üniversite harcını kaldırıyoruz. Çocuklarını okula göndermek isteyen ancak maddi durumu olmayan ana babaların yükünü azaltıyoruz" şeklinde konuştu.
 

Türkiye`nin ekonomisinin her geçen gün geliştiğini, Avrupa`da 5 ülkenin de iflasın eşiğine geldiğini vurgulayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlaya; "Ama biz böyle küresel krizde ekonomisi gelişen, parmakla gösterilen bir ülke olduk. Daha yürüyecek yolumuz var." İfadelerini kullandı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir