• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
"Halkın iradesinin sandığa yansıması için gerekli tüm tedbirleri aldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çağatay, milletin iradesinin sandığa yansıması için kırsalda 6 bin 500, merkezlerde ise 2 bin kolluk güçlerinin görev yapacağını söyledi.

Tüm hazırlıkların yapıldığını dile getiren Çağatay, "31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık 50 gün kaldı. Bitlis'te de seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. İl seçim kurulu başkanımız, merkez seçim kurulu başkanımız, kaymakamlarımız, jandarmamız, emniyetimiz ve güvenlik kuvvetlerimizin temsilcilerinin de katılımıyla ilimizde seçimin sağlıklı geçmesi için gerekli toplantıları yaptık. Hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) farklı bir uygulamaya yönelik tedbir kararları gelirse onunla ilgili tekrar tekrar toplantılar yapabiliriz. Ama şimdilik hazırlıklarımızı tamamladık." dedi.

Daha önceki seçimlerde Bitlis'te acı olayların yok sayılacak seviyede olduğunu hatırlatan Çağatay, "Bitlis'in geçmişinde şükürler olsun gerek mahalli, gerekse de yerel seçimlerde yaşanan acı olaylar hemen hemen yok sayılacak seviyede. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Yerel seçimler biraz daha kendi tabiatından kaynaklanan bir şekilde daha hassas geçiyor. Biz, Bitlis olarak bununla ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Oldukça yüksek sayıda personelimizle bölgede görev yapacağız. Hava şartlarımızda bu sene oldukça zor geçiyor. Ama bütün kurumlarımızı talimatlandırdık. Seçimin bu manada da sağlıklı geçmesi için tedbirlerimiz tamamdır. Ümit ediyoruz ki halkımızın iradesi sağlam bir şekilde sandıklara yansıyacak. Seçimin önce Bitlis'imize, sonrada memleketimizin tamamına hayırlı olmasını ve huzur getirmesini temenni ediyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir