• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Fakirlerin Yüzü Nuh Eğitim Der İle Gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - 2012 yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Nuh Eğitim Der, Ramazan ayı yardımlarına tarihe Roboski katliamı olarak geçen Şırnak`ın Uludere ilçesi Ortasu ve Gülyazı köylülerinden hayatını kaybeden 34 vatandaşın ailelerine yardım ile başlamıştı. Ramazan ayının ilk günü 34 Roboski mağduru ile 6 muhtaç aileye yardım yapan Nuh Eğitim Der, Şırnak merkez mahallelerindeki yardıma muhtaç ailelere umut olmaya başladı.
 
Roboski`den Sonra Yeşilyurt Mahallesi
Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Şırnak`ın Yeşilyurt mahallesinden ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam eden Nuh Eğitim Der, 19 aileye gıda yardımında bulundu.
 
Yardıma muhtaç aileleri tek tek evlerinde ziyaret ederek gıda paketlerini ulaştırdıklarını ifade eden Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriya Tatar; "Ramazan Rahmet ayıdır. Rahmet ayında fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, Allah`ın rahmetini celb etmeye sebep olur. Bu nedenle yıl boyunca yaptığımız yardım çalışmalarına Ramazan ayında biraz daha hız verdik. Özellikle hayır sahiplerinin bu konudaki duyarlılığı bizi daha bir aşkla çalışmaya, daha azimli uğraş vermeye sevk ediyor" dedi.
 
Yardımlarımız Ramazan Ayı Boyunca Sürecek
Ramazan ayı yardımına Roboski`de hayatlarını kaybeden mağdur ailelere yardımla başladıklarını hatırlatan Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah nasip ederse Ramazan ayı boyunca yardımlarımız devam edecek. Şu anda Şırnak Merkez Yeşilyurt Mahallesi sakinlerinden, durumları düşük ve ihtiyaç sahibi yoksul ailelere toplamda 19 adet gıda paketi yardımı yaptık. Bu paketlerden 17`sini Yeşilyurt Mahallesi, 2 paketini ise Yeşilyurt Mahallesine bağlı konutlara yaptık. Hayırsever halkımızın yapacakları yardım doğrultusunda Ramazan ayında belirli günlerde Şırnak`ın tüm mahallerini kapsayacak şekilde yardım programımız devam edecek. Komisyonumuzun tespitleri doğrultusunda yardıma muhtaç bütün ailelere ulaşmaya gayret göstereceğiz. Bu konuda dernek üye ve gönüllülerimiz çok özverili bir çalışma içindeler. Allah izin verirse hem ihtiyaç sahibi, hem de yetim ailelerin hepsine ulaşmayı hedefliyoruz.
 
Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın da yapacakları yardımlar için köprü olmaya hazırız." (Emcet Yalçın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir