• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Gökdere`de Değişimin İkinci Etabı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki derelerin ıslah edilmesi projesi kapsamında Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirinden ayıran Gökdere`de ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının ikinci etabını başlattı. Projenin ilk etabında her iki yakası yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları ve spor aletleriyle donatılan Gökdere, ikinci etap ıslah çalışmalarının ardından bölgeye ayrı bir değer katacak.

 

Uludağ`dan aldığı kaynak sularını Bursa ovası ile buluşturan Gökdere`nin ıslah projesi kapsamında derenin her iki yanı rekreasyon uygulamalarıyla ayrıcalıklı bir yeşil alan haline getirilecek. Projenin ikinci etabı, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmet Su ve İsmail Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala`nın da katıldığı törenle başlatıldı.

 

Uludağ`dan aldıkları kaynak sularını verimli Bursa ovasıyla buluşturmalarına rağmen yıllardır ihmal edilen tüm derelerde ıslah çalışması başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada son zamanlarda sıkça gündeme gelen sel baskınlarına değindi.


Törene katılan milletvekilleri adına söz alan AK Parti Milletvekili İsmail Aydın ise son 10 yılda Türkiye`de önemli bir değişim sürecinin yaşandığını, Türkiye`nin dünya ülkeleri arasında rekabetçi ve hızla kalkınan ülke konumuna geldiğini hatırlattı. Türkiye`nin 2023 hedefleri doğrultusunda 10`uncu büyük ekonomi hedefini yakalamasının sadece ülke olarak yakalanmasının mümkün olmadığını dile getiren Aydın, \"Şehirlerimizin de hızlı bir şekilde bu kalkınmaya destek vermesi gerekir. Bursa olarak biz şanslıyız ama gelişme sadece ekonomiyle de olmaz. Dünya kentleri arasında bizi öne çıkan birçok özelliğimiz var. Yeşil kimliğimiz bunlardan biri. Ancak yeşil imajımız hızla kaybolmaya, derelerimiz siyah akmaya başladı. Uludağ`dan çıkar pınarlar aynı berraklıkla derelerimizden aktığı zaman gerçekten kalkınmış olacağız. Bu derelerde ne zaman çocuklarımızla balık avlarız o zaman gerçekten kalkınmışızdır\" diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından butona basılarak ıslah çalışmalarının ikinci etabı başlatıldı. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir