• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Avrupa İftarlarında Ümmet Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Farklı dil ve ırklara sahip insanların bir arada iftar yaptığı Camiler Avrupa`nın birçok bölgesinde Müslümanlar için hizmet sunmaya devam ediyor. İsviçre`nin Basel şehrinde Müslüman olan farklı ırklardan insanlara, hizmet veren Said-i Nursi Camii`nin müdavimlerinden Somalili Abdulkadir Aways Hassan ile konuştuk.
 

İsviçre de mülteci olarak yaşayan Hassan, Somali deki açlık ve savaş ortamından dolayı İsviçreye göç etmek zorunda kalmış. Somali de insanların, yiyecek birşeyler bulamadığını ve fakirlirten dolayı aç olduğunu ifade eden Hassan, "Orada insanlar çok güç koşullarda yaşıyor. Ramazan ayı boyunca sofralarında etin kokusunu dahi alamayan insanlar var. Zaten oradaki insanların isteği et yemek değil aç kalmamaktır. " diyerek Somalide yaşanan fakirliğe dikkat çekti.
 

Yabancı Müslümanlar Aynı Sofrada
Abdulkadir Aways Hassan, "Basel de Müslüman kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşmanın sevincini yaşıyorum" ifadelerini kullandı. Camideki Müslümanların kendilerine çok yakın davrandıklarını ve kardeşlik duyguları içerisinde olduklarını belirten Hassan, bu güzel ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese duacı olduğunu ve teşekkür ettiğini belirtti.
(Hamza Korkut - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir