• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Ölen Annesiyle 7 Yıl Aynı Evde Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yataktaki kemikleri bulan hurdacı Hasan Çetinkaya, "Yorganı kaldırınca kemikleri gördüm. Neye uğradığımı şaşırdım. Anlamakta zorluk çektim. Korku ve dehşete kapıldım. Korku filmi gibiydi. Koşarak dışarı kaçtım" dedi.

Naki Eşref Sokak 11 numaradaki 3 katlı apartmanın en üst katında oturan Nasan Öncel dün bozuk olan buzdolabını satmak için hurdacı Hasan Çetinkaya’yı dün öğlen saat 12.00 sıralarında evine çağırdı. Eve giden Çetinkaya, üzerinde yorgan örtülü kanepeyi de almak istedi. Nasan Öncel’in itirazına rağmen yorganı kaldıran Çetinkaya, tamamen çürümüş, kemikleri kalmış cesedi görünce dışarı kaçıp polise haber verdi. Eve gelen polisler 88 yaşındaki annesi Emine Öncel’i 7 yıl önce vefat ettiği yatağında olduğu gibi bekleten Nazan Öncel’i gözaltına aldı. Üzerinde hırkası bulunan kemikler otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ANNESİYLE KONUŞUYORDU

Hurdacı Hasan Çetintaya, "Sokaktan `hurdacı` diyerek geçiyordum. Beni çağırdı. Eski bir buzdolabı olduğunu söyledi. Yukarı çıktım. Ev çok dağınık ve çok kötü kokuyordu. Başka eski eşyalarda vardı. Benim dikkatimi eski kanepe çekti. Almak istedim. `Hayır olmaz` dedi. Bütün bu konuşmalar olurken annesiyle konuşuyor ve `Anne birşey yok, eski eşyaları satıyorum. Sen rahat uyu` diyordu. Ben de kanepeye bakmak için yorganı kaldırdım. Keşke kaldırmasaydım. Bir anda kemikleri gördüm. Kafatasının üzerinde saçlar vardı. Vücut kemiklerinde ise hırka vardı. Neye uğradığımı şaşırdım. Korku filmi gibiydi. Çok dehşet vericiydi. Koşarak dışarı kaçtım ve polisi aradım" dedi.

MAHALLELİ DEHŞET İÇİNDE

Nazan Öncel`in 7 yıl annesinin kemikleriyle yaşaması onu tanıyan mahalleliyi dehşete düşürdü. Bir mahalle sakini, "Sürekli annesinin nerede olduğunu sorardık. `O hasta yatıyor ama iyi` derdi. Yani bu kadar zaman burada kalacak ve hiç koku olmayacak. İnanılır gibi değil. Şaşkınlık, hayret ve dehşet içindeyiz" dedi. Başka bir mahalle sakini ise, biz sokaktan geçerken bazen eve bakardık o zaman bize bağırır ve ,"Bakmayın, niye bakıyorsunuz. Defolun" diye çıkışırdı" dedi.

Aileyi tanıyan bir mahalleli, "Öncel ailesi 1969 yılında Isparta`dan İstanbul`a geldi. Baba Naci Öncel, 20 yıl önce vefat etti. Onun vefatından sonra zor yıllar geçirdiler. Nazan birini sevdi ancak evlilik olmadı. Bu olay onun psikolojisini alt üst etti. Sanırım bu olayın etkisiyle böyle bir olayın içine girdi" dedi.

KIŞ AYINDA ÖLMÜŞ OLABİLİR

Polis, olay yerinde yaptığı incelemede, Emine Öncel`in kış ayında vefat ettiğini düşündüklerini çünkü üzerinde bir hırka bulunduğunu, bu nedenle de çevreye az koku yaymış olabileceğini söyledi. Ayrıca cesedin bulunduğu evin apartmanın son katı olmasının da kokunun alt katlara yayılmasının önüne geçebileceğini belirtti. Polis, Nazan Öncel’in akli dengesinin yerinde olmadığı, 20 yıl önce ölen babasından bağlanan 275 TL yetim aylığı ile geçindiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir