• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Hür Der`den Budist Vahşetine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Hür Der Batman Şube Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu Arakan`daki vahşete tepkisini dile getirdi.
 
Myanmar`ın Arakan bölgesinde Bosingva Müslümanlarına yönelik katliamları değerlendiren Yapıcıoğlu, İlke Haber Ajansına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Arakanda yaklaşık 4 milyon Müslüman olduğunu ve bunların yarısının veya yarısına yakınının yapılan baskılar dolayısıyla hicret etmek durumunda kaldığını belirten Yapıcıoğlu, "Geri kalan yarısı da bir katliama, kelimenin tam anlamıyla bir soykırıma tabi tutuluyorlar ve dünya buna seyirci kalmakla yetiniyor" dedi.
 
Hep Müslümanların Kanı Akıyor
Sorunu sadece Arakanlı Müslümanların bir sorunu olarak görmenin yanlışlığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Dünya istihbaratları farklı farklı coğrafyalarda kan akıtıyor ve kan akıtılan bu coğrafyanın tamamına baktığımızda tek tük istisnalar hariç kanı akıtılanlar hep Müslümanların kanıdır. Şu anda Arakandaki Müslümanlarda bu bütünün bir parçası konumundadırlar Dünya sessiz kalıyor ama neden sessiz, Arakanda Budistler, Hindistan`da Hindular, Filistin`de Yahudiler, Afganistan`da, Irak`ta, Somali`de ve farklı farklı bölgelerde Hristiyanlar hepsi sanki Resulullah (s.a.v)`in hadisini doğrular mahiyette `küfür tek millettir`. Sanki birlik olmuşlar dört bir taraftan Müslümanların kanını akıtıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
BM Güvenlik Konseyi Çözüm Getirmez
"Dünya neden sessiz, Birleşmiş Milletler bu konuya neden duyarsız, neden gerekli önlemleri alınmıyor gibi haliyle bazı sesler yükseliyor" diyen Av.Yapıcıoğlu, Birleşmiş Milletlerin buna bir çözüm olmayacağını anlamak için Birleşmiş Milletlerin yapısına ve üyesine bakmak gerektiğini kaydetti.
 
Müslümanlar Birlik Olmalı

Güvenlik konseyinin ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere`den oluştuğunu ve bunların nükleer gücü olan gelişmiş ülkeler olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bunlar arasında İslam dünyasını temsil edecek herhangi bir ülke yok. ABD yönetimlerinin yönetimlerine baktığımızda dünyada Yahudi çıkarlarını kendi çıkarlarının bile önünde tutan yönetimdir ve uyguladıkları politikada bu yöndedir" dedi.
 
Müslüman kanının akmasının Güvenlik konseyindeki 5 ülke için herhangi bir şey ifade etmediğini belirten Yapıcıoğlu, Müslümanlar arasında birliğin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Müslümanların başını batılı Hristiyan ülkelerinin çektiği birliklerin üyesi olacaklarına kendi aralarında bir İslam birliği oluşturmalarının önemine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "İslam birliğini oluşturabilseler ve bu siyasi ekonomik iş birliğiyle beraber aynı zamanda ortak askeri bir güçte oluşturulabilirse ümmetin bu tip sorunlarına müdahale etmesi, söz söylemesi ve bu tür katliamlara engel olması çok daha kolay olur. Belki o zaman Müslümanlar buna bir çözüm geliştirebilir ve bir çare bulabilirler" ifadelerini kullandı.
Bugün ki şartların Müslümanları birlik olmaya zorladığını dile getiren Yapıcıoğlu, "İnşallah çok sürmez ben bugünkü şartlarda yeryüzünün herhangi bir yerinde yaşayan herhangi bir Müslümanın veya bir topluluğun bu cemaat olur, siyasi hareket olur, parti olur, Müslüman toplulukların kendi zamanlarını, mesailerini, güçlerini ve imkanlarını İslam coğrafyasında seferber etmeliler inşallah bunu da göreceğiz" ifadelerini kullandı.
(Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir