• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Erdoğan`dan Suriye`nin Kuzeyindeki Gelişmelere Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında son dönemlerde Suriye`nin kuzeyinde yaşanan gelişmelere değindi.
 
Son günlerde Suriye`nin kuzeyinde yoğunlaşan çatışmalara ve siyasi hareketliliğe değinen Erdoğan, Kanlı Esed rejiminin, bölgenin istikrar, barış ve huzurunu hedef alacak şekilde, giderayak bir takım provokasyonlara girişmesini asla kabullenemeyeceklerini söyledi.
 
Esed rejiminin on yıllar boyunca zulmettiği, kimliklerini bile tanımadığı kesimleri bugün ateşe sürüklemesi karşısında herkesin dikkatli ve sağduyulu olması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Yangından mal kaçırma anlayışıyla ortaya konan tavır ve eylemler, hiç kimseye fayda sağlamaz." dedi.
 
Suriye`nin toprak bütünlüğünü savunduklarını ifade eden Erdoğan,"Özellikle Türkiye`nin güvenliğine tehdit teşkil edecek girişimlere biz asla müsamaha göstermeyiz. Suriye`nin kuzeyinde, Esed rejiminin katliamları acımasızca devam ederken, burada bir takım oldu bittilere girişilmesi, üzerinde dikkatle durulması, düşünülmesi gereken bir manzaradır." İfadelerini kullandı.
 
"Türkiye, bu oldu bittilere asla göz yummaz." diyen Erdoğan, "Güvenliğimizi tehdit eden, iç barışımıza ve huzurumuza yönelik her girişim, her eylem karşısında kararlı bir duruş sergilemeye, aktif tutum izlemeye devam edeceğiz.`` şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir