• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
İranlı Sanatçılardan Kur`an-i` Nakışlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum ile İran`ın Tebriz kenti arasında geçen yıl imzalanan `Kardeşlik Protokolü` sonuç vermeye başladı. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile İran Erzurum Başkonsolosluğu`nun girişimleriyle `İslami ve Kur`an-i Nakışlı İran Sanatları Sergisi`nin açılışı gerçekleştirildi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İl Müftüsü Yakup Arslan ile her iki ülkeden davetlinin bulunduğu açılış, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Sebahattin Öztürk, konuşmasında İran- Türkiye ve Erzurum- Tebriz hattındaki hareketliliğin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen her etkinliğin ortak birçok değere sahip iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını kaydeden Vali Öztürk, "İran`la yoğun ilişkiler yaşadığımız bir dönemdeyiz. Böylesine önemli bir sürece Erzurum gerçekten çok büyük katkılar sunuyor. Bundan dolayı emeği geçenlere müteşekkiriz." ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Rıza Kılıçhan, İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek güç kazandığını ve geliştiğini söyledi. Kılıçhan, Erzurum ve Tebriz örneğini vererek, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, şehirler arasındaki ilişkilerin gelişmesine de ivme kazandırdığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, İran`ın Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekti. Küçükler, "İran, Türkiye`nin hem yakın bir komşusu, hem de din, kültür ve coğrafya gibi ortak paydalarda buluştuğumuz kardeş ülkemizdir. İran`la olan ilişkilerimiz kısa bir geçmiş zamana ait değil, tam tersine yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. İşte bu köklü ve sağlam geçmiş sebebiyledir ki, sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel münasebetlerimizin güçlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı işbirliklerimizin kesinlikle devam etmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini gezen protokol, daha sonra tezhip, minyatür, hat, münebbet ve müşebbek çalışmalarından çeşitli örnekleri yakından inceledi. cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir