• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Duruca Beldesine 16 Derslik Yeni Okul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Yeni eğitim sistemine geçiş nedeniyle öğrencilerin okul ihtiyacını karşılamak için Nusaybin İlçesine bağlı Duruca beldesine 16 derslik yeni ilköğretim okulu yapılıyor. Okulun İl özel idaresi tarafından yapıldığını söyleyen kontrol şefi Adnan Oğur: \" Yeni eğitim sistemine geçiş nedeniyle Duruca beldesinde mevcut okul binaları öğrenciler için yetersiz olduğundan Duruca`ya 3 katlı 16 derslikli yeni bir ilköğretim okulu yapılacak. yapılacak İlköğretim okulu içinde kütüphanesini olan , teknoloji sınıfı olan tam donanımlı bir okul olacak. Okulun yapılması ve çevre düzenlemesiyle birlikte 250 iş günü sonunda teslim edilecek.\" dedi.

 

Engelliler Unutulmadı
Yeni yapılacak eğitim binasında engellilerin de unutulmadığını söyleyen Oğur; içinde engelliler için sınıf ve asansörde var bunun için engeliler daha rahat öğrenim yapabilirler.\" dedi.

 

Oruç için Gece Çalışıyoruz
Orucun sıcak yaz günlerine denk geldiğini söyleyen Adnan Acar :\" Oruç ayının sıcak yaz günlere gelmesi ve gündüzlerin çok uzun olması münasebetiyle biz gelip burda gece çalışıyoruz. iftarımızı yapıp buraya gelip sabbah saat 5 kadar aralıksız çalışıyoruz ve gündüz orucumuzu da tutuyoruz hem bu nedenle orucumuzdan mahrum kalmıyoruz hem de eve biraz para götürmek içinde çalışıyoruz.\" dedi.

 

Elektirik Kesintisi Bizi Mağdur Ediyor
Bölgede yaşanan elektirik kesintisinden dolayı mağdur duruma düşerek çalışmadığını söyleyen inşaat işçisi Garip Acar da \" Orucun yazın sıcak ve uzun günlerine denk gelmesiyle biz okul inşaatında akşam çalışıyoruz. Ama akşam çalışacağımız sırada elektikler kesiliyor ve 2 saat böyle kalıyor. bu yüzden işimizi tam yapamıyoruz bize 250 iş günü teslimatı yapılacak diyorlar ama bu elektik kesintisinden dolayı belki uzayabilir.\" diyerek tepkisini dile getirdi. (Halil Akbalık-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir