• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Bitlis Kalesi`nden Tarih Fışkırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - 2009 yılından bu yana tarihi Bitlis Kalesi`nde kazı çalışmaları yürütülüyor. Çalışmada elde edilen bulguların tarihe ışık tutacak nitelikte olduğu belirtiliyor.

Çalışmayı yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülşen Baş,\"15`i öğrencimiz olmak üzere 30 kişilik bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültür Bakanlığı ve Bitlis Valiliğinin desteği ile yaptığımız kazılarda Selçuklu ve Osmanlı Dönemi`ne ait seramik ve bronz paralar gibi tarihe ışık tutan bulgulara rastlıyoruz\" dedi.

Baş, ayrıca bu çalışmada elde edilen tarihi kalıntıların daha önce Bitlis Etnografya Müzesi`nde sergilendiğini ve geçen seneden bu yana ise Bitlis ilinin Ahlat ilçesindeki Arkeoloji Müzesi`nde sergilenmekte olduğunu belirtti.

Çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Baş, \"2009 yılında yapmış olduğumuz çalışmada kalenin bir bölümünde zindanların var olduğu kanısına vardık. Kalede çıkan hamam ile ilgili şu an bir proje çalışması aşamasındayız. Bu yılki çalışmamız iki buçuk ay sürecektir\" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir