• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
"Kur'an ve Siyer dersleri zorunlu hale getirilmesi lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019-2020 eğitim-öğretim yılında seçilecek seçmeli dersler konusunda 22 Şubat'ın son gün olduğunu hatırlatan İmam Hatipliler Derneği ÖNDER Bingöl Temsilcisi İlahiyatçı Sadullah Arpa, öğrenci ve velilere de önemli tavsiyelerde bulundu. Kur'an ve Siyer-i Nebi derslerinin önemini anlatan Arpa, bu derslerin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Seçmeli dersler konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen Arpa, "Lise ve ortaokullarda din ahlak ve değerler alanında, Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vessellem) hayatı olan Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler dersinin seçmeli olarak seçilmesinin son günü 22 Şubat'tır. Seçmeli dersler konusunu her dönem hatırlatıyoruz ve üzerinde duruyoruz. Aslında duyarlı olan herkes bunu bir şekil duyurması lazım." diye konuştu.

Arpa, "Aslında bizim arzumuz bunların zorunlu hale gelmesi, Keşke zorunlu hale gelse daha iyi olur, daha anlamlı olur. Hatta sadece zorunlu ders değil, bir de bunun sınavlarda da öğrenciler sorumlu tutulursa biraz daha yaygınlaşır ve bu anlamda daha da ciddi sahiplenme olur." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'in yasaklı olduğu dönemleri biliyoruz"

Kur'an-ı Kerim'in yasaklı olduğu dönemleri hatırladıklarını aktaran Arpa, "Dini dersler bizim için önemli bir kazanımdır. Bizler geçmişi çabuk unutuyoruz, unutmamak lazım.  Geçmişte Kur'an-ı Kerim'in yasaklı olduğu dönemleri biliyoruz. Hatta bir ara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin kaldırılması konuşuluyordu. Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler gibi en önemli gördüğümüz konular seçmeli dersler olarak hayata geçirildi. Bu derslerin önemini iyice kavramış değiliz, kıymetini bilmezsek kaybederiz. Bu derslere tercihler giderek azalıyor. Bu konuda daha fazla tercihlerin olması için çalışılması lazım. Bu kazanımı kaybetmememiz lazım. Daha çok sahiplenmek lazım. Çok vaktimizi alacak bir şey de değildir. Bu işe birkaç dakikanızı verip çocuklarımıza bu önemli dersleri seçtirebiliriz. Bu konuyu ihmal etmememiz lazım." dedi.

"Bir veli olarak çocuğumuzdan sorumluyuz"

Seçmeli dini dersler konusunda velilere de seslenen Arpa, "Ailelerimiz bunun üzerinde durması lazım. Es geçmemeleri gerekir. Konunun önemine binaen sürekli uyarıyoruz. Dini derslerin seçme dönemindeyiz. Tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Çok fazla vakit almıyor, üzerinde dursunlar. Hazreti Peygamberimiz Hadis-i Şerifinde 'Hepiniz Çobansınız' güttüklerinden sorumlusunuz buyuruyor bu anlamda bizim bir sorumluluğumuz var. Bir veli olarak çocuğumuzdan sorumluyuz. Onun dini bilgiyi almasında, ahlaklı olmasından sorumluyuz. Çocuğumuzun dünya ve ahiretinden sorumluyuz." diye belirtti.

"Yakıtı insan ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi koruyun"

Kur'an'da geçen, 'Yakıtı insan ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi koruyun' ayetini hatırlatan Arpa, şunları söyledi:

"Rabbimizin buyurduğu gibi bu anlamda ailemizi her türlü tehlikeden korumamız lazım. Bu bilinçlenme nasıl olur? Kur'an-ı Kerim'i, Hazreti Peygamber'in hayatını öğretmekle ve öğrenmesiyle olur. Madem şimdi okullarımızda böyle bir fırsat var. Onu iyi değerlendirmek gerekir. Belki evimizde çocuklarımızla gereği gibi ilgilenemiyor olabiliriz. Bu fırsatı değerlendirmemiz lazım. Okullarda bu dersleri seçtirelim ki bu önemli ders konularını hocalarımız tarafından öğretilsin. İyi ve faydalı bir nesil yetişmesine vesile olalım inşallah." (Nihat Kanat-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir