• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
`Her Müslüman Elininin Altında Bulundurmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Muslu, "İslam’ı yaşarken çoğu insanımız önceden öğrendiği bilgilerle yetinmekte ve kendisini bilgi konusunda yetiştirmemektedir. Her Müslüman’ın elinin altında müracaat edebileceği bir İslam İlmihali olmalı." dedi.

Muslu, Ramazan ayı nedeniyle İlçe Müftülüğüne gelen sorularda artış olduğunu belirtti. Soruların genelde oruç, zekat, sadaka-i fıtır ve fidye konularından olduğunu aktaran Müftü Mehmet Muslu, "Oruç tutarken niyet nasıl olmalı, her gün niyetlenmek gerekir mi, diş fırçalamak, oruçluyken duş almak orucu bozar mı, oruçluyken iğne yaptırmak, kan aldırmak, buruna ilaç damlatmak, astım hastasının sprey kullanması, zor işlerde çalışırken bazen oruç tutmayıp ramazandan sonra tutmak olur mu, bebeği emzirme döneminde oruç tutmak günah mı, gibi soruları vatandaşlarımız ilmihal kitaplarından okumak yerine, telefon açıp sormak daha kolaylarına geliyor." dedi.

Öğrenci olan toruna zekat verilir mi?, Mukabelede Türkçe yazılı olan Kur’an-ı Kerim’i takip etsek günah olur mu? Teravih tek başına kılınır mı? gibi sorularında sorulduğunu hatırlatan Müftü Muslu, "Bu tür sorulardan anlaşılmaktadır ki, insanımız ilmihal konularını merak edip okumuyorlar. Telefonla sormak daha kolaylarına geliyor. İslam’ı yaşarken çoğu insanımız önceden öğrendiği bilgilerle yetinmekte ve kendisini bilgi konusunda yetiştirmemektedir. Her Müslüman’ın elinin altında müracaat edebileceği bir İslam İlmihali olmalı. Başta oruç, kurban, zekat, hac gibi dönemlik konuları her yıl yeniden okumak suretiyle bilgilerini tazelemelidir. Dünyalık bir iş için okuyup araştırıp uygulamaya geçerken, ahretini kurtaracak olan sağlıklı ve doğru bir ibadet sağlayacak İslam İlmihali konularında özellikle de ibadet konularında okumayı önemsemediği anlaşılıyor. Tavsiyemiz her evde ve iş yerimizde bir ilmihal, bir Kur’an-ı Kerim ve meali bir de peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap ile bir hadis kitabı mutlaka bulundurmalıyız. Okursak anlamış ve en doğru bir şekilde uygulamış oluruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir