• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Elektrik İhtiyacı Kömür Üretimini İkiye Katladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHRAMANMARAŞ - Türkiye son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcak havalarda elektrik tüketimini artıran klimalara ağırlık veriliyor ve serinlemek isteyenler klimayı daha fazla çalıştırıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, mobil santralleri devreye sokarken mevcut santrallerde de çalışma sürüyor.

Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayan Afşin-Elbistan Termik Santralleri`nde çalışan ünite sayısı arttı. Kış aylarında 2 ünite çalışan termik santrallerde diğer üniteler bekletiliyordu ya da standart bir üretim yapıyordu. Ancak toplam 8 ünitenin yer aldığı termik santrallerde enerji üreten ünite sayısı 7’ye çıkartıldı.

"TEMMUZ AYINDA ÜRETİM İKİYE KATLANDI"

Enerji üretimi için kömür temin eden AEL işletmesi kömür talebine karşılık verebilmek için performansını ikiye çıkardı. Elbistan Maden İşçileri Sendikası (MADENİŞ) Başkanı Adil Bölükbaşı, Haziran ayına göre Temmuz ayında üretimin ikiye katlandığını belirtti.

Başkan Bölükbaşı, “İşçilerimiz Haziran ayı sonu itibariyle 1 milyon 532 bin 656 metreküp kömür üretimi yapmış iken, bu ay daha bitmeden rakam ikiye katlandı ve 2 milyon 559 bin metreküp kömür çıkardık. Bin 284 kömür işçimiz, taleplere karşılık vermek için geçmiş aylara nazaran iki katı çalışıyor.” dedi.

Kömür üretiminin en üst seviye çıktığını anlatan Bölükbaşı, şöyle devam etti: “Maden çalışanlarımız, Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için büyük bir gayret içerisindeler. Şu sıcaklarda insanımız rahat etsin diye üst seviyede üretim yapılıyor. Normalde Afşin-Elbistan Termik Santrali A ve B Ünitesi için ayrı ocaklar çalışıyordu. B Ünitesi`ne kömür sağlayan bölgede göçükler yaşandı. Orada kömür çıkarma çalışması yapılmıyor. Şimdi tek bir merkezden iki santral besleniyor. Allah, maden işçisine güç versin.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir