• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Ahmedinejad Resmen Dalga Geçti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batı ülkelerinin İran`ın petrol sektörüne yönelik yaptırımları için "gülünç bir hareket" değerlendirmesini yaptı.

Ahmedinejad, Tahran`daki petrol rafinerisinde yeni bir petrol üretim biriminin açılışında yaptığı konuşmada, Batı ülkelerinin yaptırımları için "Bu çok komik. Petrolü, petrol üreticisi olan bir ülkeye karşı siyasi silah olarak kullanıyorlar. Bu en gülünç hareketler arasında" dedi.

Mahmud Ahmedinejad, televizyonda yayımlanan konuşmasında, "petrole ihtiyacı olanların, ihtiyaç duydukları şeyi siyasi bir baskı aracı olarak kullanmasını küstahlık" olarak değerlendirdi.

Ahmedinejad konuşmasında ayrıca, İran`daki petrol ve petrokimya endüstrilerine yabancıların yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

İran Petrol Bakanı Rüstem Gasemi de, yarı resmi Mehr ajansında yayımlanan açıklamasında, petrol fiyatlarını tartışmak için Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) toplantısına ihtiyaç olmadığını, mevcut petrol fiyatlarının olağanüstü bir toplantıyı gerektirmediğini söyledi.

Gasemi, varil başına 100 doların, "adil göründüğünü" ifade etti.

İran, dış gelirlerinin yaklaşık yüzde 80`ini petrolden karşılıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir