• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Saadet`ten Arakan Mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi, Arakan`da Müslümanlara yapılanları protesto etmek için İstanbul Kadıköy`de ``Mazlumlara Destek, Zalimlere Lanet`` mitingi düzenleyecek.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin, Türkiye`den sessiz kalan dünyaya `Zulme Dur Deyin` diye haykıracağını bildirdi.

5 Ağustos Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı`nda düzenlenecek Arakan`a destek mitinginin saat 15.00`te başlayacağını belirten Aydın, şunları kaydetti:

``Filistin`den Moro`ya, Eritre`den Doğu Türkistan`a, Afganistan`dan Bangladeş`e, Keşmir`den Suriye`ye zulüm var, cefa var, işkence var. Ancak Arakan bölgesi, gidenlerin görenlerin, bir başka zulüm ve vahşete şahit olduğu bir yer. Burmada Arakanlı Müslümanlara yapılanlar bir başka yerle mukayese bile edilemiyor. Arakan`da Müslümanlar diri diri yakılırken her türlü zulme maruz kalmışken buna karşı biz ne yapabiliriz. Ya elimizle ya dilimizle ya da kalbimizle oradaki Müslümanların, mazlumların yanında olunabilir.

Arakanlı Müslümanların yanında zalimin karşısında olduğumuzu haykırmak için sıcağın altında, oruçlu bir halde buluşuyoruz. Mitingimiz, milletimizin yoğun katılımıyla yapılan zulümlerin zalimin yanına kar kalmayacağının bir göstergesi olacaktır. Müslümanların uyanma, ayağa kalkma, oyunu bozma vakti gelmiştir.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir