• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
"Seçmeli dersler milli ve manevi değerleri ayakta tutmak için önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortaöğretim ve liselerde okuyan öğrencilerin, Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in Hayatı seçmeli derslerinden birini seçmelerinin milli ve manevi değerleri ayakta tutma adına önem arzettiğini belirten ÖNDER Adıyaman Şube Başkanı Ebubekir Turmaz, velilerin de bu noktada hassas davranmaları gerektiğini kaydetti.

Öğrencilerin geleceklerini şekillendirecek olan seçmeli dersler konusunda velilerin ve öğrencilerin acele davranarak ders seçimlerini son güne bırakmamaları gerektiğini söyleyen Turmaz, öğrencilerin, ilgi ve yeteneklerine göre ders seçmeleri gerektiğini vurguladı.

"Bakanlığımızın güzel bir uygulaması olarak hayata geçmiş olan önemli etkinliklerden bir tanesi de seçmeli dersi uygulamasıdır." diyen Turmaz, "Seçmeli ders uygulaması ile birlikte öğrencilerimiz, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda istedikleri dersleri seçebilmektedirler. Bunlardan özellikle öğrencilerimizin manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlayacak olan Temel Dini Bilgiler Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı seçmeli dersleridir. Bu dersler, öğrencilerimizin güzel bir dini eğitim almaları, kendi kitaplarını Kur'an-ı Kerimi düzgün okumaları, düzgün anlayabilmeleri, örnek şahsiyet olan Peygamber Efendimizin hayatını güzel bir şekilde bilmeleri ve dinimizin temel kuralları ile ilgili bilgi sahibi olmaları adına temel dini bilgileri içermektedir." dedi.

"Velilerimize ciddi bir sorumluluk düşüyor"

Seçmeli dersler konusunda velilerin üzerine düşen sorumluluklarını muhakkak yerine getirmeleri gerektiği hususunun altını çizen Turmaz, "Velilerimiz, öğrencilerimiz özellikle bu noktada dini ve güzel bir eğitim almak noktasında bu heyecana kapılmış durumdadır. Şu anda özellikle önümüzdeki 2019-2020 eğitim öğretim yılında da çocuklarımızın bu noktada güzel bir eğitim alabilmeleri için velilerimize ciddi bir sorumluluk düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Son gün 28 Şubat"

Seçmeli dersler için son günü beklemeden bir an önce gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Turmaz, "Şu anda 28 Şubat'a okullara dilekçe ile başvurarak kendi öğrencilerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılında temel dini bilgiler, Kur'an ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatını içeren seçmeli derslerini seçmeleri gerekmektedir. Bu noktada duyarlılık göstererek okul idarelerine başvururlarsa öğrencilerimiz İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında örgün eğitim kapsamında bu dersleri ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenlerimizden güzel bir şekilde alacaktır. Dinleri konusunda güzel bir bilgiye sahip olacaktır. Bu da toplumsal yapımızda temel manevi ve milli değerlerimiz açısından öğrencileri güzel bir düşünceye, fikre sahip olmalarına katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş -İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir