• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
`Müslüman Kadının Kimliği`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Gökkuşağı Derneğinin, Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonunda düzenlediği "Müslüman Kadının Kimliği" adlı etkinliğe Yazar Sabiha Ateş Alpat konuşmacı olarak katıldı.

 

Program; öğle namazına müteakip saat 14.00`te Kuran tilavetiyle başladı. Bayanların yoğun katılımından dolayı oturacak yer bulamayan bazı izleyicilerin ayakta takip ettiği programda, Müslüman bayanın kimliğini üzerinde duruldu.

 

Müslüman bayanın kimliğinin, inancıyla aynı çizgide olması gerektiğine vurgu yapan Alpat, "Öncelikle kimliğin ne olduğunu ortaya koyalım. Kimlik nedir? Neden Müslüman bayanın kimliği önemlidir? Bunu iyice kavrayalım. Aslında kimlik her birey için önem arz eden bir olgudur. Çünkü kimliksiz insan, aynı zamanda kişiliksiz insan anlamına geliyor. Kimlik bir kişinin kim olduğunu tarif ediyor. Kimsiniz, kimlerdensiniz?

Sorusuna verdiğiniz cevap sizin kimliğinizdir. Yoksa kimsin, baban kim? gibi sorular alt kimliği ifade eder. Kimlikle şahsiyet birbiriyle alakalıdır. Bir kimse kim olduğunu söylüyor ve söylediği bu kimliğe uygun davranmıyorsa bu kimliksiz olduğunu ortaya koyar. Her kimliğin mutlaka bir çerçevesi vardır. İşte kimlik o çerçeveyi bilerek kabullenmek, bilinçli tercihle o kimliği, şahsiyetle paralel kılmaktır.

Kimliğe uygun söz ve fiil içerisinde bulunmaktır. Bu tanımlara bakarsak, sokaklar kimliğini açıklayıp, buna şahsiyetiyle uymayan kişilerle doludur. Bunun Kuran`i tanımı vardır. Sözüyle eylemi bir olmayanın ne olduğunu biliyoruz. Kimliğiyle şahsiyeti bir olmayan bu kişiler, münafık olarak adlandırılıyor. Münafıklar; şahsiyetsiz, kişiliksizdirler. Dolayısıyla kimlik iç olgudur; kişilik, şahsiyet ise bunun dışa yansımasıdır" dedi.

 

Öte yandan; ``Zamanın Zeynebi Derneği`` Başkanı Yazar Sabiha Ateş Alpat Hoca Hanım Adana programının ardından; 17 Mayıs Salı günü 13.00`te Akdeniz Derneği`nin davetlisi olarak Mersin`de, 18 Mayıs Çarşamba günü 20.00`da Osmaniye`de konferans verecek.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22433.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22432.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir