• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Mısır`da Hükümet Perşembe`ye Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Hişam Kandil`i yeni kabineyi kurmasıyla görevlendirmesinin ardından kabinesinin Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Kandil`in Nasr kentinde Yatırım Genel Kurulu Merkezi`nde yürüttüğü hükümet kurma görüşmeleri gizliliğini korurken, bakan adayları, gazetecilere görünmemek için görüşmeler için kurulun arka kapısından giriş yapıyor.

Kandil, Yatırım Genel Kurulu Merkezi`nden ayrılırken yaptığı açıklamada, 5 adayla yüz yüze, 4 adayla da telefonla görüştüğünü belirterek, hükümeti kurma çalışmalarının yüzde 80`inin tamamlandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Yasir Ali, hükümetin ilanının gecikilmesinden duyulan endişeleri yatıştırmak için, Perşembe günü bütün kabinenin açıklanacağını ve bakanların Cumhurbaşkanı önünde anayasa yemini edecekleri belirtti.

Yeni hükümetin parti hükümeti olmayacağının altını çizen Yasir Ali, bakanlıkların çoğunun Hürriyet ve Adalet Partisi mensuplarından oluşmadığına dikkati çekti.

Hükümetin geciktiği eleştirilerine ise Yasir Ali, ortada bir gecikmenin söz konusu olmadığını, hükümeti kurarken sorumluluk yüklenebilecek kimselerin aranmasının gerektiğini kaydetti.

Yasir Ali, Perşembe günü kabinenin açıklamasıyla eş zamanlı olarak kendinin de Cumhurbaşkanı ile çalışacak ekibi açıklayacağını söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir