• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Pamuk Sorumlu Denetçi Belgesi Eğitimleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yaklaşan pamuk hasadına ilişkin açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, pamukların kontrolüne dair tüzük hükümleri gereğince preslenmek üzere çırçırlanacak çiğitli (kütlü) pamuklar ile preslenmiş veya preslenecek mahlıç pamuklarına, çırçırlama ile iplik imalatı esnasında meydana gelen pamuk lifi döküntülerine ve linter pamuklarına ihracat, ithalat ve iç piyasada uygulanacak kontrol şekillerine, çırçır prese fabrikaları ve Pamuk Sorumlu Denetçisinin taşıması gereken asgari şartlara, bunların hak ve sorumluluklarına ilişkin düzenlemeleri kapsayan kursun 3 gün süreceğini belirtti.

 

Pamuk Sorumlu Denetçi belgesinin geçerlilik süresinin 4 yıl olduğu ve her 3 yılda Bölge müdürlüğünce uzatılacağı belirtilirken, eğitimin, Ekonomi Bakanlığı tarafından Mersin Güney Anadolu Bölge Müdürlüğünce düzenlendiği ve eğitimin Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Ünal, Grup Başkan yardımcıları Vasfi Keskin ve Tuğrul Kılıç tarafından verildiği ifade edildi.

 

Eğitim kursuna Tarsus`tan çırçır işletme sahibi üyeler ile bu eğitimden faydalanmak isteyen toplam 30 kişi katıldığı bildirildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir