• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
`Sorun Hat Sorunu Değil,  Hata Veren Enerji Sorunudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), Batman ve çevre illerde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, bölgemizin sanayileşmede ve kalkınmada geri kalmış iller arasında yer aldığı ve bölgeler arası kalkınma ile ilgili farkı gidermek için devletin teşvik paketlerini açıklayıp uygulamaya koyduğu hatırlatılarak, "ancak bölgede alt yapı sorunu olduğundan, uygulamaya konulan teşvik paketleri çözümleyici olmamakta ve sorun devam etmektedir" denildi.

Devletin kalkınmış olan bölgelere cumhuriyetin kuruluşu ile beraber yüzde 100 hibe ve destekler verildiği belirtilen açıklamada, bölgemiz ise 21.yüzyılda halen altyapı sorunu ile cebelleştiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu elektrik sorununu ve çözüm önerilerini yaklaşık 8 ay önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Vali Ahmet Turhan yazılı ve sözlü olarak ilettiklerinin altı çizilen açıklamada, bu sorunların çözüleceğine de inandıkları ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "Bütün bu sorunlar varken ismini açıklamak istemeyen bir yetkili çıkıp yerel bir gazetede, `yatırımcı her şeyi devletten bekliyor, kendi elektrik sorununu kendi katkılarıyla çözebilirmiş` şeklinde talihsiz açıklamalarda bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı. Sorun hat sorunu değil, hata verilen enerji sorunudur.

Sorun kişilerin meseleye bakış açısıyla ilgilidir. Artık kalkınmanın, gelişmenin, zenginleşmenin üretimden geçtiğinin farkına varmamız gerekmektedir. Ancak bu yetkili yaşanılan bu elektrik, voltaj düşüklüğünden kaynaklanan sorunun yatırımcıyı milyonlarca zarara uğrattığı ve hiçbir insanın kendi malına zarar vermek istemeyeceği gerçeğini göz ardı etmektedir. Bu şekilde sorumluluğu mağdur olan yatırımcıya yüklemek ve çözümü yine ondan beklemek gerçekten üzücü bir durumdur. Şanlıurfa`da büyük dinamolar çalışıyor ya da başka kurumların jeneratör alması gerektiği gibi mazeretler göstererek bir yere varamaz aksine bunları bu şekilde dile getirmek yerine bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak için bir şeyler yapmalıyız" denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir