• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 31 Temmuz 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Sevk Mağdurlarının İsimleri Belli Oldu`
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nden Ordu`ya sevkleri çıkan 12 Hizbullah hükümlüsünün isimleri belli oldu. İşte Ordu`ya Sevki Çıkan Mahkûmlar; M.Şerif Çelik, Zeki Şinego, Aziz Gündüz, M.Şakir Fidancı, Çetin Başaran, M.Şakir Arı, Şehmus Şahin, Adil Rüzgar, Mehmet Uras, Mehmet Cengizhan, Ali Öner ve Bilal Taş.

 

`Toz Bulutu, Şiddetli Fırtına ve Yağmur Batman`ı Etkisi Altına Aldı`
Batman`da bugün ikindi saatlerinde başlayan kum fırtınası, şiddetli rüzgar ve yağmur günlük hayatı olumsuz etkilerken, şiddetli fırtınalardan dolayı bazı binaların çatıları uçtu.

 

Batman Umut Gazetesi; `Mustazaflar Cemiyeti iftarında basın ve STK`lar buluştu`
Genel merkezi Batman`da bulunan Mustazaflar Cemiyeti, Batman`da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilci ve çalışanları ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine iftar yemeği verdi.

 

`Esrar satan 5 Kişi Gözaltına Alındı`
Batman`da emniyet ekipleri torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

 

Batman Gazetesi; `Gercüş Hükümet Konağı Onarılıyor`
Gercüş ilçe Kaymakamlığı Hükümet Konağı binasının bakım ve onarılması için ihale yapılacak... Binanın iç ve dış cephelerinin tamamen boyanması, hükümet konağı salonuna fayans döşenmesi ve merdivenlerin mermerlerle yeniden yapılması işinin yapılacağı belirtildi. Gercüş Kaymakamlığı tarafından ihale edilen işi alacak şirket veya firmanın ihaleyi aldıktan sonra en geç 7 iş günü içinde işe başlaması gerektiği ve işi 90 gün içinde teslim etmesi gerektiği vurgulandı.

 

`Gercüş`te 400 Aileye Gıda Yardımı`
Gercüş ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca Ramazan bayramı öncesinde 400 aileye gıda yardımı dağıtılacak. Gercüş merkez, köy ve beldelerinde ikamet eden fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara Gercüş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından tespit edilen 400 fakir ve yardıma muhtaç aileye Ramazan bayramı öncesinde gıda yardımında bulunulacağı belirtildi.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Özdemir`den Taziye ve İftar Ziyaretleri`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman merkez ve köylerde aileleri ziyaret ederek, taziye ziyareti de gerçekleştiriyor.

 

`İmam Hatip Ortaokulları İhtiyaca Hazır Hale Getirilmelidir`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, yetkililerin İmam Hatip Ortaokullarını, ihtiyaçları karşılayacak hale getirmesi gerektiğini, yapılacak öğretmen atamalarında da İmam Hatip Okullarının gözetilerek yapılacağına inandıklarını belirtti.

 

Batman Medya Gazetesi; `Ziraat`te Yeni Dönem!`
Cumhuriyet Meydanı`nda en eski yapılar arasında yer alan ve yenilenmesi planlanan şubeler arasında bulunan Ziraat Bankası Batman Şubesi, binada daha iyi hizmet verebilmek için kolları sıvadı.

 

`Eski Otogarda Anlaşma Olmadı`
SGK`ya borçlu Belediyeler arasında olan Batman Belediyesi, sigorta primlerinde biriken 80 milyon TL`lik borcu gayrimenkullerle kapatmak istiyor. Eski otogara talipli olan SGK İl Müdürlüğü`nün biçtiği 6 milyon TL`lik fiyata 16 milyon TL isteyen Belediye`nin önerisine kurum yanaşmadı.

Batman Postası; `Kamyonet 1 Yaşındaki Çocuğu Ezdi`
Batman`da kamyonet sokakta geri manevra yaparken 1 yaşındaki çocuğu ezdi. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk hayatını kaybetti.

 

`1760 kişilik Üniversite Yemekhanesi Hazır`
Üniversite yerleşkesinde son yapılan ve iki bloktan oluşan yemekhane tamamlandı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sevk Olursa Senede Bir Görebiliriz`
Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan hükümlülerinin uzak illere sevklerinin çıkarılmasına tepki gösteren mahkûm yakınları, sevklerle mahkûm yakınlarının cezalandırıldığını ileri sürdü.

 

`Zekât Vererek Malınızı Temizleyin`
İslam`ın beş şartından biri olan zekâtın ferdi bir ibadet olduğu gibi aynı zamandan toplumsal yönünün de olduğunu ifade eden Molla Beşir Şimşek, zekât ibadetinin hakkıyla anlaşılıp yerine getirilmesi halinde şehirlerde ve köylerde fakir insan kalmayacağını söyledi.

 

Batman Barış Gazetesi; `Çadırkent Değil, Esir Kampı!`
Genelde Batman`dan ve Bölge illerinden `mevsimlik işçi` olarak çalışmak için Bursa`nın Yenişehir İlçesi`ne giden işçiler, yerleştirildiği çadırkentte çok ciddi sorunlarla yaşamak zorunda kalıyor. 300 aileden oluşan 2 bin 500 kişinin kaldığı çadırkentte, elektrik ve su bulunmazken, işçilerin çıkardığı kuyu suyuna, tuvalet suyu ve yakın tarlalarda bulunan kimyasal atıkların karışması birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Kadınlı-erkekli-çocuklu aileler ve işçiler, çadırkentte elektrik ve su gibi temel doğal ihtiyaçların olmamasından dolayı zor şartlar altında yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. Günde 20 TL yevmiye ile tarlalarda çalışan işçiler, sadece tarlalarda çok sıcak hava ile mücadele etmiyor, aynı zamanda çalışma dışında kaldıkları çadırkentte de çok zor şartlar ile mücadele ediyor.

 

`Buluşturan İftar`
Mustazaflar Cemiyeti basın ve STK`lara yönelik düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Mustazaflar Cemiyeti İftarında Basın ve STK`lar Buluştu`
Mustazaflar Cemiyeti basın ve STK`lara yönelik düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti. Mustazaflar Cemiyeti Basın ve STK`lara iftar yemeği verdi. Genel merkezi Batman`da bulunan Mustazaflar Cemiyeti, Batman`da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilci ve çalışanları ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerine iftar yemeği verdi.

 

`Bakan Şimşek Beşiri`de İftar Yemeği Verdi‏`
Beşiri`de halk ve kanaat önderleriyle iftarda biraraya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptıkları yatırımları anlattı. Bakan Şimşek yemek sonrası halkın sorunlarını dinledi.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Babasının Ölümüne Neden Oldu`
Batman`da park halindeki aracın direksiyonuna geçen 5 yaşındaki çocuk, aracın el frenini indirince babasını duvarda sıkıştırdı. Ağır yaralanan baba hayatını kaybetti.

 

`Öldürmeyen Allah Öldürmüyor`
Batman`da girdiği bunalım sonucu intihar etmek isteyen genç kız, önce ilaç içti daha sonra silahla karnına ateş etti ve son olarak da ikinci kattan atlayarak ölmek istedi. Ağır yaralanan genç bayan yoğum bakıma alındı.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `İki Bakan Batman`dan Uçtu`
Seçim bölgelerinde incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, dün Batman hava limanından başkentin yolunu tuttu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kabinedeki Bakanlara vereceği iftar yemeği için seçim bölgelerinden başkentin yolunu tutan Bakan Şimşek ve Eker, dün Batman hava limanında bir araya geldi. Üç gün süreyle Batman`da incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Şimşek, yarın tekrar seçim bölgesine dönebileceği de belirtildi.

 

`SGK Borcu 80 Milyon TL`
Sigorta primlerini ödeyemediğinden SGK`nın gayrimenkul almak istediği Batman Belediyesi, eski otogara 16 milyon TL fiyat biçince anlaşma sağlanamadı. SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu, Belediye`nin önereceği diğer arsaları da değerlendireceklerini de söyledi. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir