• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Bu Camiye Giden Çocuk Bilgisayar Kazanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`nın merkez Yıldırım ilçesi Zümrütevler Cami`de yapılan yarışma öğrencilerin heyecanını ve camiye olan ilgilerini artırdı. Bursa Müftülüğü`nün bilgisi dahilinde yapılan yarışmaya toplam 600 öğrenci katıldı. Sabahın erken saatlerinde camiye akın eden öğrenciler puan toplamak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Öğrenciler imam hatiplerden kuranı kerim dersi alırken, daha fazla puan toplamak için de arkadaşlarını camiye davet ediyor. Yapılan uygulama sayesinde çocukların camiye ilgisinin arttığını ifade eden Zümrütevler Cami İmamı Hüsamettin Turhan, amaçlarının camiyi, namazı, cemaati çocuklara sevdirmek olduğunu söyledi.

Daha önce de camiler arası futbol turnuvası yapıldığına dikkat çeken Turhan, "Camide şu anda 600 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz için bir yarışma düzenledik ve katılım yoğun oldu. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz sürekli puan kazanıyor. Yarışma sonunda en çok puanı toplayan öğrencimize hediye vereceğiz" dedi.

Yarışmadaki puan sistemini de anlatan Turhan, "Mesela sabah namazına gelen öğrencimiz 20 puan kazanıyor. Sabah namazında babasını da yanında getiriyorsa ekstra 10 puan kazanıyor. Hem babasını hem arkadaşını getiriyorsa ekstra 15 puan kazanıyor. Aynı uygulama teravih namazı için de geçerli. Gün içinde kıldığı namazlardan da 10 puan alan öğrencimiz günlük 100 puan limitine ulaşıyor" dedi.

Yarışmanın bayram sonunda biteceğine dikkat çeken Turhan, yarışma sonunda en çok puanı alarak birinci olan öğürenciye bilgisayar hediye edileceğini söyledi. İkinci olana genç odası hediye edileceğini vurgulayan Turhan, "Üçüncü olan kardeşimize de bisiklet hediye edeceğiz. Yarışmada dereceye giren 10 öğrenciye çeşitli hediyeler vereceğiz. Ancak başarabilirsek bütün öğrencilerimize hediye vermeyi düşünüyoruz" dedi.

VELİLER MEMNUN

Kursa çocuklarını gönderen öğrencilerin uygulamadan son derece memnun kaldığını ifade eden Turhan, düzenlenen program ve yarışmalar sayesinde çocukların camiye olan ilgisinin arttığını belirtti. Yarışmaların bazı camilere de emsal teşkil ettiğini ifade eden Turhan, "Bizim camimizde bu yarışma yapılınca talep baya yoğun oldu. Öğrenci sayılarımızda artış yaşandı. Böyle olunca diğer camilerde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Görüldüğü gibi camilerimiz cıvıl cıvıl. Çocuklarımız boş zamanlarında dışarıda gezeceklerine camiye gelerek dinlerini öğreniyor" diye konuştu.
 

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir