• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Refah Kapısı Açık Kalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Mısır ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`den yakıt sevkıyatında ve Refah Sınır Kapısı`ndan geçişlerde kolaylık sağlanacağı sözünü aldı.

Mursi- Heniye görüşmesinde Refah Sınır Kapısı`nın günde 12 saat açık kalması ve geçiş yapanların sayısının günlük 800`den 2 bine çıkarılması gibi birçok kararın alındığı açıklandı.

Mursi ile Heniye`nin Mısır`a seyahat yasağı listesinde isimleri bulunan Gazzelilerin sayısının en aza indirilmesi konusunda da görüş birliğine vardığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mursi`nin Gazze`de Mısır konsolosluğunun açılması konusunu da tartışmaya açacağını görüşmede ifade edildi.

Mursi, Süveyş limanından Gazze`ye günlük 150 bin litre olan yakıt geçişinin yaklaşık yarım milyon litreye çıkarılması talimatı verdi.

Başbakan Heniye`nin de Sina`nın ve Mısır –Gazze sınırının güvenliği gibi konularda Mısır`a teminat verdiği belirtilirken, Filistin İçişleri Bakanı Fethi Hammad`ın bu nedenle ziyarete eşlik ettiği iddia edildi.

Heniye`nin daha sonra umre için Suudi Arabistan`a gideceği belirtildi.

Bu arada, ``Hamas`ın Gazze`de ayrı bir Filistin bölgesi oluşturma çabası içinde olduğu`` şeklindeki iddialarının basında yer alması üzerine Gazze`deki Filistin Hükümeti Sözcüsü Tahir el-Nunu bir açıklama yaptı.

Nunu, Heniye`nin Mursi ile olan görüşmesinde ``Gazze`nin Filistin`in bir parçası olduğunu`` vurguladığını ve ``kimsenin Gazze`de ayrı bir oluşum çabasında olmadığını`` ifade ettiğini söyledi.

(Dünya Bülteni)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir