• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
SON DAKİKA
ARAS Kargoya Bir Tepki de TESSEP`ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Kayseri`de Aras Kargo Bölge Müdürlüğü`ne iş başvurusunda bulunan bayanın, başörtülü olduğu gerekçesiyle işe alınmamasına tepkiler devam ediyor. TESSEP (Tesettür Seferberliği Platformu) Başkanı Salih Demir, yaptığı açıklamada uygulamayı kınayarak, şirkete özür dileme çağrısı yaptı.
 
Örtü düşmanlarının adeta çıldırdığını ifade eden Demir, "Bu mübarek ramazan ayında, bu insanların çirkin yüzlerini ortaya koymaları gerçekten manidardır. Müslüman halkımızın manevi atmosferi doya doya yaşadığı bu bereketli günlerde, onları üzmek ve keyiflerini kaçırmak istiyor bazıları. Çünkü kendileri bu rahmet ayının tadını alamadıkları için onun hasediyle, başörtü düşmanlığı ve namaz düşmanlığı yaparak egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar. Unutulmasın bu milletin yüzde 99`u Müslüman`dır, er ya da geç Allah nurunu tamamlayacak ve Müslümanlar İslam dininin kendilerinden istediği sorumlulukları özgürce yerine getirebileceklerdir inşallah. Bu çağ dışı olayı kınıyor ve adı geçen şirketi özür dilemeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.
 
ARAS kargo İnsan Kaynakları, Özlük İşleri ve Kurumsal İletişim yetkilileri bu çağdışı uygulamayı reddetmemiş, "Firmamızın prensibi gereği türbanlı çalıştıramıyoruz. Gelen başvuruları nazikçe reddediyoruz. Kişi başını açmayı taahhüt ederse, iş başvurusunu değerlendirmeye alıyoruz" diye açıklamada bulunmuşlardı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir