• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Bir Şehrin Kalitesi Taksicilerin Hizmet Kalitesiyle Orantılıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Taksiciler Esnaf Odası`nın düzenlediği ve büyük katılımla gerçekleşen 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri`ndeki `Büyük Taksici İftarı`na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve çok sayıda taksici aileleriyle katıldı.

Kendisine ayrılan protokol masasına yoğun ilgi sebebiyle yer bulmakta zorluk çeken bir aileyi oturtan Başkan Topbaş, iftarını tesislerin önündeki mobil büfede içeride yer bulamayan davetlilerle açtı. İftarın ardından davetlilere seslenen Başkan Topbaş, günümüz dünyasında ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade ederek, \"Şehirler ne kadar düzgün ve disiplinliyse o şehirler dünyayı etkilemektedir\" dedi.

Taksicilerin müşterilerine davranış şekli ve verdiği hizmetle o şehrin kalitesini gösterebileceğine, müşterilerini ağırlarken de bir ev sahibi edası sergilemelerinin önemine dikkat çeken Başkan Topbaş, \"Sizlerden özellikle ricam, hizmet sektöründe çalışan insanlar olarak şehir hakkındaki algıyı sizler ortaya koymaktasınız. Şehrin kalitesi ve medeniyet ölçüsü sizin hizmet kalitenizle orantılıdır. Ne denli hizmet verirseniz şehir o kadar kaliteli ve modern görünür\" şeklinde konuştu.

İstanbul`a yatırım yaparken taksici esnafının da daha iyi nasıl hizmet verebileceğini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: \"Bizler İstanbul`un altyapısını, ulaşım sistemlerini, kent içi kalitesini düzenlerken önümüze en büyük yapmamız gereken iş olarak taksici esnafımızın çok daha kaliteli hizmet verebilmesine ortam sağlamak olmuştur. Göreve gelmeden önceki manşetleri hatırlarsınız. Değnekçi olayı vardı İstanbul`da. Biz bunu bitirdik. Kurduğumuz İSPARK A.Ş ile buna son verdik. Bundan sizler de memnunsunuz. Yine arzu ediyorum ki yurt dışına gittiğimizde gördüğümüz taksicilik anlayışını İstanbul`da da yerleştirmek. Bunun için odanızla birlikte çalışıyor ekibimiz. Bizler istiyoruz ki nasıl İSPARK konuşuluyorsa `Gidin İstanbul`un taksicilerini görün` desinler.\"

 

2020 Olimpiyatları`na talip olduklarını ve bu olimpiyatların İstanbul`da yapıldığında bundan en fazla yararlanacak iş gruplarından birinin taksiciler olacağına vurgu yapan Başkan Topbaş, İstanbul`daki taksici esnafın dünya standartlarında hizmet verebilmesi için yakında hayata geçirmeyi planladıkları projeleri şöyle sıraladı:

 

Taksicinin Yeni Aldığı Taksiden ÖTV Alınmasın Dedim
\"Yeni bir çalışmamız var. Call Center dediğimiz bir merkezden anons edilerek boşuna dolaşmayan ama herkesin dengeli para kazanacağı bir sistemi getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca damalı taksi uygulaması yapacağız. Biraz daha pahalı olacak bu sistemde taksi ücreti. Bu sistemle daha konforlu bir ulaşım sağlanabilecek. Damalı taksi şoförlerini bir sınavdan geçireceğiz ve bunların kokartları olacak. Bu şekilde İstanbul`daki tüm taksilerde bir kaliteleşmeye gitmiş olacağız. İSTON`un sizlerle yaptığı işbirliği ile artık bundan sonra büyük yerleşim yerlerinde sitelerde ve Alışveriş Merkezlerinin önlerine taksi durağı koyma mecburiyeti getireceğiz. İstanbul`daki taksilerin daha sık yenilenmesi içinde Maliye Bakanımızla bir görüşme yaptım. Görüşmemizde taksicilerimizin aldıkları yeni taksiden ÖTV kaldırılırsa en kaliteli araçları İstanbul`a sokarlar dedim.\"

İftarın ardından Başkan Topbaş taksicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve sorunlarını dinledi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir