• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
`İnternet Büyük Risk Altında`!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günü Las Vegas`da düzenlenen hack`leme konferansında konuşan Ulusal Güvenlik Teşkilatı başkanı General Keith Alexander, internetin "yabancıların istilasına karşı" temel bir savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Genellikle yönetim birimlerinin hack`lenmesi gibi yasadışı konuların konuşulduğu Defcon konferansında ilk kez bir NSA yetkilisi konuştu. Ancak General Alexander`ın katılımcılara dost gözüyle baktığı söyleniyor. General Alexander, konuşmasında şu sözleri de sarfetmiş: "Bazen isminiz kötüye çıkabiliyor. Benim açımdan sistemlerdeki açıkları bulmak üzere yaptıklarınız harika."

Alexander, konuşmasının devamında bugünkü internetin "istismar, bozgunculuk ve yıkıma karşı büyük risk taşıdığını" söylüyor. Alexander`a göre internet etkinliğini takip etmek büyük bir iş ve NSA bile bunu bazı temel erişimler olmaksızın yapamıyor.

İnternet trafiğini bir otoyola benzeten Alexander, NSA`nın bir izleyici olarak çalışmasını istiyor. NSA`nın interneti izlemeye yönelik bir prototipi bulunuyor. Bu sistemde internette kritik bir durum oluşması halinde NSA`ya otomatik olarak bir uyarı gidiyor.

Dünyanın en büyük istihbarat ve güvenlik teşkilatlarından bir tanesinin başında bulunan Alexander`ın hacker topluluğu ile iyi geçinmesi doğal olarak karşılanıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir