• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
Bakan Yılmaz İnşaatları Denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Gençlik Konakları, Kız Meslek Lisesi ile 750 Kişilik Öğrenci Yurdu inşaatlarını gezen Bakan Yılmaz, işlerin planlanan tarihte bitirilmesini istedi.

 

Gençlik Konakları Yetiştirme Yurdu inşaatı alanında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan`dan yüzde 50`si tamamlanan Gençlik Konakları hakkında detaylı bilgi aldı.

 

13-18 yaş gurubundaki erkek öğrencilerin kalabileceği 5 adet gençlik konağı ve 1 adet idari binadan oluşan yurdun 2013 Mayıs ayında bitirilmesinin planlandığı bilgisini alan Bakan Yılmaz, çalışmanın daha erken bitirilmesini istedi. Bakan Yılmaz`ın ısrarı üzerine yüklenici firma yetkilileri Gençlik Konakları`nı 2012 Ekim ayında bitirmek için gayret edeceklerini ifade ettiler.

Bakan Yılmaz, Gençlik Konakları`nın yapılmasıyla boşalacak olan eski yurt için de bir çalışma yapılabileceğini söyledi. Yılmaz, eski yetiştirme yurdu binasının ileriki yıllarda Gündüzlü Çocuk ve Gençlik Merkezi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

 

Bingöl`e İkinci Kız Meslek Lisesi
Yetiştirme Yurdu ziyaretinden sonra yapımı devam eden 2. Kız Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı`dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 2013 Ocak ayında bitirilmesi planlanan Bingöl 2. Kız Meslek Lisesi inşaatının bitmesi halinde 200 öğrencinin barınma sorununun ortadan kalkacağını ve Bingöl`ün 24 dersliğe ve uygulama anaokuluna kavuşacağını söyledi.

 

Üniversitelerin Barınma Sorunu Çözülüyor
Bingöl Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan 750 kişilik yurt inşaatında da incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan inşaatın bitmesi halinde Bingöl`e eğitim almak için gelen Üniversite öğrencilerinin konaklama sorununun çözüme kavuşacağına dikkat çekti. Bakan Yılmaz, yüklenici firmadan inşaatın bitirilmesi planlanan tarihe yetiştirilmesini isteyerek inşaat alanından ayrıldı.

 

Bakan Yılmaz`ın ziyaretlerine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl AK Parti Milletvekili Eşref Taş, Bingöl belediye başkanı Serdar Atalay ve kurum müdürleri eşlik etti. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir