• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
"Dini dersler seçmeli değil zorunlu olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

19 Şubat’a kadar devam edecek seçmeli derslerle ilgili süreçte Kur’an Nesli Platformu açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, halkı Müslüman olan bir ülkede Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi dini derslerin seçmeli değil zorunlu olması gerektiği belirtti.

Kur’an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ile Adnan Öğrü, Lokman Süresi'nin 3’ncü ile Ahzab Süresinin 21’nci Ayet-i Kerimelerine atıfta bulunarak, dini derslerin seçmeli değil zorunlu olması gerektiğini vurguladılar.

"Kaynak olarak Kur’an, model olarak Hazreti Muhammed esas alınmalıdır"

Kur’an Nesli Platformu adına açıklamada açıklamayı okuyan platformun koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, "Meallerini okuduğumuz bu ayetler bizlere kurtuluşun reçetesini sunmaktadır hiç şüphesiz. Kaynak olarak Kur’an, model olarak Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) esas alınmalıdır. Ancak bu şekilde istikamete erişilir. Toplum olarak istikametimizi şaşırdığımız, binbir umut beslediğimiz yeni neslin, değerleriyle arasına büyük mesafeler girdiğini gördüğümüz şu zamanda bu reçeteye her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu reçetenin özellikle de yeni nesillere daha sağlıklı, sistemli ve de planlı bir şekilde aktarılması gerektiği yadsınamaz bir gerçektir." dedi.  

"Okullarda seçmeli olarak okutulan derslerin nasıl boş geçirildiğini biliyoruz"

Dini derslerin zorunlu olması gerektiğini belirten Sütçü, "Bilindiği üzere şu anda okullarımızda Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel dini bilgiler dersleri seçmeli olarak okutulmaktadır. Bunu, zamanında atılmış önemli bir adım olarak görmekle birlikte, içinde bulunduğumuz süreçte yetersiz olarak görmekteyiz. Bizler bu derslerin zorunlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Okullarda seçmeli olarak okutulan derslerin nasıl işlendiğini veya daha doğrusu nasıl boş geçirildiğini biliyoruz. Öğrenciler tarafından da seçmeli dersler yeterince önemsenmemekte ve çalışmaya değer görülmemektedir. Böylesi önemli derslerin seçmeli ders adı altında işlenmesi ve çoğu zaman bu alanlarda yetersiz farklı branşlarda ki öğretmenlere havale edilmesi, bu derslere bakışı olumsuz etkilemekte ve beklenen amaç gerçekleşememektedir. Bu yüzden bu dersler bir an önce zorunlu ders statüsüne kavuşmalı ve bu alandaki öğretmen açığı giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Derslerin seçilmesi hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi dini bir vecibedir"

Sütçü, Kur’an Nesli Platformu olarak halka şu tavsiyelerde bulundu:

"Çocuklarımızın din esaslarını özümsemesi ve Peygamberlerini tanıması bizim için hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla bu derslerin seçilmesi hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi dini bir vecibedir. Aksi halde elde edilen bu imkânlar, ilgisizliğimiz ve gevşekliğimiz yüzünden heba olabilir. ‘Bu Allah’tan bir lütuf ve nimettir. Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.’ (Hucurat-8) ayetinde olduğu gibi nimetlere şükredip sahip çıkmak, onları fırsat bilip değerlendirmek, kulun Rabbine olan itaat ve bağlılığının göstergesidir. Bu nedenle mahrum kaldığımız, bazen de binbir sıkıntıyla elde etmeye çalıştığımız böylesi bir eğitimden yeni neslin mahrum kalmaması için elde edilen imkânları fırsata çevirmeli ve daha ilerilere taşımalıyız. Öyle ki yetişen neslin bizden bir şikâyeti olmasın. Ruz-i mahşerde yakamıza yapışarak neden imkân varken gevşeklik ve tembellik gösterip kendilerini bu din ve bu dinin peygamberi ile buluşturmadığımızı sorarak bizden dava etmesinler."

"Kur’an Nesli Platformu olarak vakit geçirmeden bu derslerin seçilmesini genel bir seferberlik şeklinde ilan ediyoruz"

Derslerin seçilmesi için genel bir seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Sütçü, "Bu hususta hiç kimsenin başkasından adımlar atmasını beklemek gibi bir lüksü yoktur. Hak namına ne varsa talepkâr olmalı ve yapılması gerekenlerin, atılması gereken adımların takipçisi olmalıyız. Biz bu meselenin, siyasetin konjonktürel ve kaygan zeminine güvenilerek ‘birileri bizden daha iyi düşünür’ fikriyle ihmale gelmeyecek kadar önemli ve de hesabı çetin bir mesele olduğunu ihtar ediyoruz. Kur’an Nesli Platformu olarak vakit geçirmeden bu derslerin seçilmesini genel bir seferberlik ve gündem konusu şeklinde ilan ediyor ve herkesin bu konuya gereken ilgi ve duyarlılığı göstermesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir