• DOLAR 32.59
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2418.51
  • ...
Serhad FM`e Ramazanda Yoğun Teveccüh
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`ın sevilen radyosu Serhad FM, her geçen gün dinleyici kitlesini arttırıyor. Ramazan ayına girilmesiyle beraber yaptıkları özel programlarla halkın Serhad FM`e daha da çok yöneldiğini söyleyen Serhad FM sunucularında Abdulvahap Akkay, ramazana özel düzenledikleri programlar hakkında da bilgi verdi.

 

Akkay, radyonun Allah`u Teâlâ tarafından sunulan büyük bir lütuf ve ikram olduğunu belirterek İslam dininin anlatılması için kullanılan en etkili araçlardan biri olduğunu söyledi. Akkay, "Bizler de radyoyu bir davet, bir tebliğ aracı olarak görüyoruz. Burada Allahın dinini, Peygamberimizi ve onun hayatını en güzel şekilde anlatmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

 

"Ramazan Münasebetiyle Teveccüh Daha da Arttı"
Radyolarının şu anki durumunun deprem öncesi durumundan daha da iyi olduğunu söyleyen Akkay, "Radyomuz deprem öncesindeki durumundan çok çok öteye gitti. Bu da Allah`u Teâlâ`nın yardımıyla ve kardeşlerimizin dualarıyla oldu. Şu an radyomuz deprem öncesinden daha iyi. Radyomuz daha iyi dinleniyor daha iyi takip ediliyor. Ramazan öncesi halkın teveccühü çok fazlaydı. Ramazan münasebetiyle bu teveccüh daha da arttı" ifadelerini kullandı.

 

Ramazan ayında olunması nedeniyle insanların maneviyata daha çok ihtiyacının olduğunu hatırlatan Akkay, "İnsanlar bu manevi ihtiyaçlarını gidermek için genelde bir arayış içerisine giriyorlar. Bu arayışlarını da radyo, TV gibi İslami yayın yapan kuruluşlardan temin etme gayretindeler. Bizler de bu ihtiyacı karşılamak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımıza Ramazana yaklaşık 1 ay kala başladık. Ramazanda ne tür programlar yapabilir diye istişareler yaptık. Dinleyicilerimize danıştık ve Ramazana 1 hafta kala Ramazan yayın akışımız şekillendi" dedi.

 

3 Ayrı Saatte 3 Ayrı Kari
Ramazan ayının Kuran ayı olduğunun altını çizen Akkay, Ramazana özel yaptıkları programlarla ilgili verdiği bilgide, "Yayın akışımızda, bu ay, Kuran-ı Kerim ayı olduğu için bizler de Kuran`ın mesajını en güzel şekilde anlama adına Kuran`a ağırlık verdik. Ramazanda 3 ayrı saatte 3 ayrı kariden hatmi şerifimiz var. Ayrıca, iftar ve sahurda özel programlarımız var. İftar öncesinde sunucu kardeşimiz dinleyicilerimizle buluşuyor. İftar hakkında ramazan hakkında kardeşlerimize güzel paylaşımlarda bulunuyor. `Sahur vakti` isimli programımız da ise sunucu kardeşlerimiz sahur öncesi canlı yayın yapıyorlar. Dinleyicilerimizle buluşuyorlar. Sahur bereketi, sahuru nasıl değerlendirelim. Bunlar adına güzel paylaşımlar yapılıyor" dedi.

 

"Ramazana Özel Skeçlerimiz Var"
Akkay, bu gibi programların yanında `Ramazan Sevinci` adlı bir programlarının olduğunu belirterek; "Bu programda çeşitli illerdeki seydalarımıza hocalarımıza bağlanıyoruz. Onların Ramazan hakkındaki duygularını düşüncelerini dinleyicilerimizle paylaşıyoruz. Oradaki Ramazan atmosferini dinleyicilerimize aktarıyoruz. Bunun yanında Ramazan ayına özel Kürtçe ve Türkçe sohbetlerimiz var. Ayrıca sadece Serdad FM`e özel Ramazan skeçlerinin olduğu bir program daha var. Bu programda da Ramazanda vatandaşlar arasında geçen diyaloglar, özellikle minibüste geçen diyalogları işliyoruz. Örneğin; iftar öncesi şoför ve vatandaş arasında geçen gerginlikleri mizahi bir dille anlatıyoruz. İnsanları güldürürken bunun yanında da düşünmeye ve ibret almaya sevk ediyoruz" dedi.

 

Radyo Sayesinde Örtünenler Var
Yaptıkları yayınlarla birçok insanın değişmesine vesile olduklarını kaydeden Akkay, "Bir keresinde bir dinleyicimiz; `Canım çok sıkılıyordu. Ne yapacağımı bilmiyordum. O anda radyomu açtım. Dinlemeye başladım ve bir süre sonra farkına vardım can sıkıntım geçti. Onun yerine huzur geldi.` diyerek radyonun onu ne kadar etkilediğinden bahsetmişti. Buna benzer birçok şey oluyor. Sağ olsun kardeşlerimiz bunu bizimle paylaşıyor. Bazı bacılarımız da: `Ben radyonuz sayesinde örtünmeye başladım. Daha önce başörtüsünü bilmiyordum. Bu kadar farkında değildim. Dinlediğim programlardan etkilendim ve örtümdüm" diyorlar. Bunu diyen birçok bacımız oluyor. Yine birçok kardeşimiz, radyomuzu dinledikten sonra hayatlarında birçok değişikliğin olduğunu söylüyor" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir