• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Filistinli heyetler Moskova'ya gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli on grubun heyetlerinin, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği konferansa katılmak üzere Moskova'ya gittikleri belirtildi.

Bugün başlayacak ve iki gün sürecek konferansta Filistinli gruplar iç sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunacak.

Moskova'daki konferansta İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ı Siyasi Birimi üyeleri Musa Ebu Merzuk ve Hüsam Bedran'ın, Fetih hareketini ise Merkez Komitesi üyeleri Azzam El-Ahmed ve Ruhi Fettuh'un temsil edeceği kaydedildi.

Avrupa Enstitüsü araştırmacılarından Aleksander Shumilin, Rusya'yla iletişiminin devamının Hamas'ın yararına olduğunu söyledi.

Moskova'nın Hamas ile ilişkileri olan sayılı birkaç başkentten biri olduğunu kaydeden Shumilin, Rusya'nın Ortadoğu'da etkili bir devlet olduğunu ve işgal rejimi yanlısı Amerikan tavrını dengelemek için Rusya'nın rolünün zaruri olduğunu belirtti.

Shumilin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'nın Hamas'ı "terör örgütü" kabul etmediğine, önemli bir siyasi aktör ve Filistin halkının bir parçası gördüğüne dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir