• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
1,5 Milyar Müslüman Aynı Kıbleye Dönsün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Medeniyet Gençliği Derneği`nin iftar programına katıldı. Arap Baharı sürecini yakinen takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, "Sınırlarımızdaki bu gelişmeler bölgesel savaşı ateşleme endişesi taşımakta, hatta Suriye`deki gelişmeler küresel savaşın başlangıç ayaklarını oluşturmaktadır. Yapılması gereken, Suriye`de halkın isteği bir rejimin önünün açılmasıdır. Bunun için bölgenin iki önemli ülkesi İran ve Türkiye çözüme ortak olmalıdır" dedi.

Medeniyet Gençliği Derneği`nin Feshane Fuar ve Kongre Merkezi`ndeki iftarına Has Parti lideri Kurtulmuş`un yanı sıra ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yousuf Junaid, İran İstanbul Konsolosu Mecid Khoeniha ve Müsteşarı Ali Kiyasetfer, ABD İstanbul Benjamin Hinse, Yazar Ali Bulaç, Prof.Dr. Yusuf Tuna, Somali İstanbul Fahri Konsolosu Servet Çetin ve çok sayıda yetkili katıldı. Okunan Kuran`ı Kerim tilavetinin ardından oruçlar açıldı.

Medeniyet Gençliği Derneği tarafından Feshane Fuar ve Kongre Merkezi`nde verilen iftar yemeğinde konuşan Kurtulmuş, bu salonda bulunan kişilerle geçmişte zor günler yaşadıklarını ve zor günlerden geçtiklerini, uzun bir mücadelenin içinden geldiklerini ve bu mücadelenin içinde kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Bütün dünyanın büyük bir krizin içerisinde olduğunu belirten Kurtulmuş, var olan krizin sadece ekonomik, siyasi veya finansal bir kriz olmadığını, uygarlık ve medeniyet krizi olduğunu, insanlığın bu krize çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.
Siyaseti, kişisel izzet ve itibar için, şan ve şöhret için, mal ve mülk için yapmadığını, yeni medeniyetin inşa ve ihyası için yaptığını vurgulayan Kurtulmuş, bu yıl 29 ayrı üniversitede ``Küresel Medeniyet ve Çıkış`` konulu konferans verdiğini ve bu üniversitelerdeki gençlerin, hangi görüşte olursa olsun, anlattıklarını ciddi şekilde dinlediğini ve insanların kurtuluşunu sağlayacak sözler olduğunu kabul ettiğini aktardı.

``KİMSEYİ DİNİ, MEZHEBİ, IRKI VE MEŞREBİ DOLAYISIYLA AYIRMADIK``

``Biz bir sözün peşinde koştuk ve o sözün peşinde koşmaya ölünceye kadar devam edeceğiz`` diyen Kurtulmuş, peşinden koştukları sözün kendi medeniyetlerinin kadim değerleri olduğunu vurguladı.
Güçlünün değil haklının haklı olduğu bir dünya kurulması gerektiğine inandıklarını ifade eden Kurtulmuş, ``Biz, `insanların hepsi birbirine eşittir` diyen o kutsal sözün peşinden koştuk. Kimseyi dini, mezhebi, ırkı ve meşrebi dolayısıyla ayırmadık ve ayırmayacağız. Bizi bu akşam bir araya getiren sözden bahsediyorum. Bu sözün içerisinde insanlık, irfan, hikmet, adalet, refah, paylaşmak, insan onuruna sahip çıkma ve insan onurunu diriltmek var. Siyaseti de, ilmi de biz böyle anladık`` diye konuştu.
Türkiye`nin önemli problemleri olduğunu belirten Kurtulmuş, bu problemlerin başında yeni Türkiye`nin inşa edilmesinin geldiğini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye`nin pratik alanda birçok problemi olduğunu vurguladı.

`MUHALEFETTEYKEN DE ÇALIŞTIK, BUNDAN SONRA DA ÇALIŞACAĞIZ`

Yeni Türkiye`nin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Yani eski Türkiye dediğimiz kirli pasaklı işlerin olduğu, bir sürü cinayetlerin olduğu, bir sürü toplumsal olayın tezgahlandığı eski Türkiye`nin tarihin çöplüğüne atılması lazım. Bunun için siyasetimizin başından beri durduğu nokta yeni Türkiye`nin inşasıdır” dedi.

Kurtulmuş, “Yeni Türkiye`nin inşası için muhalefetteyken de bütün gücümüzle çalıştık. Bundan sonra da bütün gücümüzle çalışacağız. Kenarda durduğumuz zaman da çalıştık. Sorumluluk aldığımız zaman da çalışacağız. Millet egemenliğinin kayıtsız şartsız sağlanmasıdır" diye konuştu.

`SURİYE`DE HALKIN İSTEDİĞİ BİR REJİMİN KURULMASININ ÖNÜNÜN AÇILMALI`

Her yıl Ramazan ayında farklı bir bölgede sorunların olduğunu, İslam dünyasının farklı yerlerinden çığlıklar ve feryatlar yükseldiğini dile getiren Kurtulmuş bu konuda en önemli sorumluluğun Türkiye`ye düştüğünü belirtti.

Bölgenin önemli ülkelerinden birisi olarak Türkiye’nin, bölgenin bütün insanlarıyla ve ülkeleriyle birlikte akan kanı durduracak iradeyi ortaya koymak zorunda olduğunun altını çizen Kurtulmuş şöyle konuştu:

“Bakın uzunca bir süredir Arap baharıyla gelişen ve devam eden süreci izliyoruz. Maalesef artık ateş gelmiş kapımıza dayanmıştır. Suriye`deki gelişmeler bölgesel savaşın fitilini ateşleme mahiyeti taşımaktadır. Hatta üzülerek ifade ediyorum, Suriye`deki bu gelişmeler Allah korusun küresel bir savaşın da birtakım başlangıç adımlarını oluşturabilecek vahametler arz etmektedir. Yapılması gereken bu bölgenin insanlarının ortak bir çözümle Suriye`de şu an halkına kan kusturan yönetimin yapmış olduğu uygulamaların ortadan kaldırılması, Suriye`de halkın istediği bir rejimin kurulmasının önünün açılmasıdır.``

Batılı ülkelerin Beşar Esed rejiminin devrilmesi için tam destek vermediklerini söyleyen Kurtulmuş, ``Annan planı, Arap Birliği`nin heyeti gibi çözüm önerileri, akan kanın daha fazla akmasına neden oldu. Halbuki çözüm çok basit. Bölgenin iki önemli ülkesi Türkiye ve İran başta olmak üzere bütün bölge ülkeleri, bu sorunun çözümüne müştereken katkı vermelidir`` dedi.

“İRAN VE TÜRKİYE ÖZÜME ORTAK OLMALI”

Arap Baharı sürecini izlediklerini ifade eden Kurtulmuş, "Artık ateş kapımıza gelmiştir. Suriye`deki gelişmeler hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu gelişmeler bölgesel savaşı ateşleme endişesi taşımakta, hatta Suriye`deki bu gelişmeler, Allah korusun, küresel savaşın başlangıç ayaklarını oluşturmaktadır. Yapılması gereken, Suriye`de halkın isteği bir rejimin önünün açılmasıdır. Bunun için kavganın gürültünü ortadan kaldırılması gerekiyor. Ancak Batılı ülkeler Esed`in gitmesine destek vermediler. Annan planı, Arap Birliği`nin kararı Suriye`de daha çok kan akmasına sebep oldu. Çözüm bölgenin iki önemli ülkesi olan İran ve Türkiye`nin çözüme ortak olmasıdır" ifadelerini kullandı.

“SADECE SİYASİ SÖZLERLE ÇÖZÜM OLMAZ!”

Uzun zamandır televizyonlarda `soft power, jeokültür, jeostrateji` gibi çok güzel kelimelerin kullanılmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Yani bu ne demekti? Bizim Suriye ile, İran ile, Ermenistan ile, Bulgaristan ile, v.s sınır kapılarımız açılıyordu. Çünkü hepimiz kültürlerin ortakları olan, aynı dine mensup insanlarız. Ama bakıyorum. Son bir yıldır bu kelimeler artık televizyonlarda çıkmıyor. Sanki bu kelimeler ortadan kaldırılmış. Ortak taraflarımız mevcut. Bu ortak kültürü harekete geçirmenin yolu medeniyet değerlerini üretmek ve kardeşlerimiz arasında çoğaltmaktır. Sadece siyasi sözlerle çözüm olmaz" ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI`NA ÇAĞRI!

Diyanet İşleri Başkanı`na da seslenen Kurtulmuş, "Bayram Namazı`nı tüm Müslümanlar kılacak. Bu Bayram Namazı`nı İran`dan, Beyrut`tan, Bağdat`tan Necef`ten Riyad`dan, Cidde`den, Kahire`den, Şam`dan, Tunus`tan gelenlerle hep beraber Süleymaniye Camisi`nde kılalım. Bir buçuk milyar Müslüman aynı kıbleye dönsün. Bir dahaki Bayram Namazı`nı Kahire`de, Beyrut`ta, Cezayir`de Bağdat`ta kılalım. Dünyadaki insanlar tüm Müslümanların tek vücut olduğunu görsün. Umut ediyorum ki İslam alimleri Süleymaniye`ye gelir ve birlikte ibadet ederiz" çağrısında bulundu. Kurtulmuş, böylece 1,5 milyar Müslüman’ın aynı kıbleye döndüğünün farkına varacağını ifade etti.

İftar programına Kurtulmuş`un eşi Sevgi Kurtulmuş, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, İl Başkanı Türker Saltabaş , HAS Partili birçok yetkili, Mavera Gençlik Hareketi, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Genç Askon, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) , Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, çok sayıda davetli katıldı.

ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve çok sayıda üniversite rektörü telgraf göndererek hayırlı iftarlar dileyerek, Medeniyet Gençliği ekibini kutladı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir