• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Hamburg`ta Müslümanlar Resmen Tanınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`nın kuzeyindeki Hamburg Eyaletinde dört yıl önce Hristiyan Demokratlarla (CDU) Yeşiller`in ortaklığındaki koalisyon hükümeti döneminde başlatılan müzakereler sonucu Müslümanlarla hukuki alanda diğer dini topluluklarla eşit haklar sayğalayacak bir antlaşma imzalanacak.

Şu anda eyalet yönetiminindeki Sosyal Demokrat Parti SPD hükümeti ile İslam Şurası, DİTİB ve İslam Kültür Merkezleri Birliği VIKZ arasında yapılması planlanan antlaşmaya yalnızca Hür Demokrat Parti FDP karşı çıkıyor.

Antlaşma ile Hamburg`da yaşayan Müslümanların buranın bir parçası olduğu, dini ibadetlerini yerine getirmelerini kolaylaştırmak gerektiği ve dini cemaatlerin kültürel ve toplumsal hayatta tanınması ve kabul edilmesi amaçlanıyor.

Antlaşmaya göre eyalet yönetimi yukarıda adı geçen Müslüman temsilci kurumları doğrudan muhatab alacak, okullarda verilen din derslerinin müfredatı bu kurumlar tarafından belirlenecek, dini bayramlarda Müslüman öğrencilere tatil verilecek, kubbeli ve minareli cami inşaatına müsaade edilecek. Mesleki hayatta Müslüman kadınlara kılık kıyafetlerinden dolayı ayrımcılık yapılmayacak. Aynı şekilde okullarda Müslüman kızların kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir kısıtlama getirilmeyecek. Haftanın belli günlerinde Müslümanlara yönelik İslami içerikli radyo ve televizyon yayınlarına izin verilecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir