• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Hava Sıcaklığı Azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Isparta, Ankara, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Çankırı, Sivas, Çorum, Amasya, Ordu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Batman, Siirt ile Eskişehir`in Sivrihisar ve Afyonkarahisar`ın doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına), diğer yerleri az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Rize, Artvin ile Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Rize, Artvin ile Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (33)

ANKARA: Parçalı, sabah saatleri az bulutlu, öğle saatlerine doğru kuzey çevreleri, öğle saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (33)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu (32)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (31)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

VAN: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (39)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar`ın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Çankırı, Sivas ve Eskişehir`in Sivrihisar ilçesi çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir