• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Hakkâri`den Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri ve ilçelerinde son 24 saat içinde vuku bulan önemli gelişmeler.

Derecik`te BDP Binası Ateşe Verildi
Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`ne bağlı Derecik Beldesi`nde bulunan BDP binası ile seçim bürosu saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre; kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıya uğrayan BDP binası uzun namlulu silahlarla tarandıktan sonra ateşe verildi. Parti binasının yanı sıra seçim bürosunun da saldırıya uğradığı ve emniyet güçlerinin olay hakkında inceleme ve soruşturma başlattığı bildirildi.

Yine Şemdinli Yine Ses Bombası
Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`nde son iki gecedir kimliği belirsiz kimselerce bazı evlerin önlerine ses bombası bırakıldıktan sonra infilak ettirildi.

Olay dün gece ilçenin Moda Mahallesi`nde meydana geldi. BDP İlçe Yöneticisi olduğu öğrenilen Kadri Özcanar isimli vatandaşın evine ses bombalı saldırıda bulunuldu.

Evinin önüne bırakılan ses bombası büyük bir gürültü ile patlarken, can kaybı yaşanmadı. Maddi hasara neden olan patlama emniyet yetkilileri tarafından inceleme ve soruşturmaya alındı.

Hakkâri Yüksekova Şemdinli ve Çukurca Kapalı
Sınırda yaşanan PKK kayıplarını protesto eden BDP/PKK yöneticileri bölge genelinde 3 gün boyunca yas ilan ederek vatandaşların işyerlerini açmalarına izin vermedi.

Hakkâri ve ilçelerinde dün başlayan kepenk kapattırma eylemi bugün de devam ediyor. İl genelinde kepenk kapattırmanın yanı sıra il ve ilçe merkezlerdeki öğrencilerin okula gitmemesi ve araçların kontak çalıştırılmaması istendi.

Hakkâri`de Eş zamanlı Baskınlar: 53 Gözaltı
Sınırda yaşanan PKK kayıplarını protesto eden ve olay çıkaran eylemcilere yönelik sabah saatlerinde Hakkâri Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerce Hakkâri`nin değişik mahallelerine eş zamanlı ev baskınları düzenledi.

Yapılan ev baskınlarında olaylara karıştığı iddia edilen 53 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Saim Yüksek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir