• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
GENÇLERİMİZ SALDIRI ALTINDA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Önce sosyal medya üzerinden gençlerimizi ifsat emek için uğraştılar, sonra Youtuberlar ile ağlarını genişlettiler, şimdilerde ise Güney Koreli sapkın bir grup ergenlik çağındaki gençleri çeşitli yöntemlerle ifsat etmek için uğraşıyor. Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan gençliği etkisi altına alan grupla ilgili yaptığı açıklamada grubun eşcinselliği özendirdiğini ve evlatlarımızı korumamız gerektiğini söyledi.

İFSAT PROJELERİ SOSYAL MEDYA İLE GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR

Kimi ‘fenomenler’ üzerinden gençliği ifsat etmek isteyenlerin en uğrak yerleri sosyal medya oldu. Televizyonların cazibesini yitirmesiyle bu alana yönelen emperyalistler gençlere rol model olarak sundukları kişiler üzerinden ahlaksızlıkları meşrulaştırma ve özendirmeyi amaçlıyor. Bu akımlara kapılan gençler kendilerini bir girdabın içerisinde buluyor. Eğlenceyi bir hayat tarzı haline getiren kişiler hayatın bir hazdan ibaret olduğu algısı oluşturarak gençlerin bilinçlenmesine ve yaradılış amacına uygun davranmasının önüne geçiyor. Ayrıca gençleri günaha ve günahkarlığa teşvik ediyor.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan

YOUTBERLAR DA BU AĞIN BİR PARÇASI

Son günlerde adlarını sıkça duyduğumuz birçok youtuber da bu ifsat şebekesinin bir ayağını oluşturuyor. Gençlerin bilinçli olarak hiçbir denetimin olmadığı bu sosyal video paylaşım sitelerine yönlendirilmesi, saatlerce bu mecrada dolaşan gençler için büyük tehlike oluşturuyor. Burada kendi istedikleri içerikleri kanallarında yayınlayan youtuberlar, kendilerini izleyen gençlere farklı şeyler sunmak adına türlü ahlaksızlıklara imza atıyor. Bazıları gündeme geldikten sonra müdahale edilse de gündem olmamış yüzlerce youtube kanalı gençlerimizi etkilemeye ve onları kendi avuçlarına almaya devam ediyor. Bu tür mecralarda çocuk ve genç psikolojisi göz önüne alınmadan yapılan paylaşımlar mutlaka denetime tabi tutulmalı.

GÜNEY KORELİ GRUP SAPKIN BİR PROJE

Gençlerimizi etkisi altına alan grup hakkında konuşan USMED Başkanı Said Ercan, “Güney Koreli BTS grubu proje bir gruptur. Genç kızlar bu grubu deli gibi seviyor ve toz kondurmuyor, muhtemelen grup üzerinden bazı ikna teknikleri yapıyor olabilirler. Grubu dünyaya tanıtan kişi Allen DeGeneres oldu. Amerika’da dünyaca popüler ellen show sunuyor ve daha önce bir erkekle evlenmiş boşanmış Portia de Rossi ile kadın kadına evlilik yaptı. Bu grup 7 ay arayla Ellen Show’a 2 kez katıldı. Bundan sonra dünyada tanınırlığı daha çok arttı.  Grubun üyeleri cinsiyetlerini tanımlarken kendilerini “tüm cinsiyetlere eşit mesafede” olarak tanımlıyorlar. Güney Kore’de son dönemde erkeklerin de makyaj yapması moda haline geldi” diye konuştu.

“BU KONU TÜRKİYE’DE CİDDİ ANLAMDA KONUŞULMALI”

Bu grup hakkında yorum yapan eleştiri yapan herkesin linç edildiğini ifade eden Ercan, açıklamasına şöyle devam etti:  “Genelde eleştiriler aşağı yukarı ajanslar tarafından yazılmış bot metinler gibi duruyor. “Sen önce x x x konuları konuş bu meseleye girme gibi” oluyor. Ayrıca sizi cinsiyet düşmanı ilan ederek ötekileştiriyorlar. Bu etki altındaki çocuklara cevap verilmesini ve hakaret edilmesini doğru bulmuyorum onlar muhtemelen bir şekilde büyüleniyorlar ve sevgi depoları doluyor. Bilim insanları psikologlar ve imgebilimciler bu gruba ve bu grup üzerinden yönetilen projeye acil çalışmaları gerekiyor! Bu konu Türkiye’de ciddi anlamda konuşulmalı, sosyal medya linçinden korkmayın.”

“ÇOCUKLARIMIZDAN BİR KİŞİYİ BİLE KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK”

 Bir konferansta bu grup hakkındaki gerçekleri anlattığını belirten Ercan sonradan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir konferansta bu grubu eleştirmiştim bir kızımız bana “ama Hocam Türk erkekleri de çok kıro” demişti göz göre göre. Evlilik bitiriliyor, cinsiyet bitiriliyor, Ray Kurzweil insanlık 2.0 kitabında şunu diyor: ‘Kusursuz dünyayı Tanrı’nın değil bizim yarattığımız gençler kuracak.’ Bir nesil yaratıyorlar. Bu çocuklarımızdan 1 kişiyi kaybetme lüksümüz yok, onlar yavrularımız, tehlike büyük!”

“ÇOCUKLARIMIZ ELİMİZDEN GİDİYOR DUR DİYECEK YOK MU?”

Bu grubun bulunduğu ülkedeki intihar oranlarına da dikkat çeken Ercan, “Güney Kore’de intihar rekor seviyede Doğu toplumunu dizayn etmek için teknolojik olarak ileri durumdaki Güney Kore özellikle seçildi. Güncel verilere göre bir köprüde 40 dakikada bir intihar oluyor. 2011 haberlerinde ise günde 40 genç intihar ettiği verisi var. Ünlüler de intihar ediyor. Dünya algı savaşlarını yaşıyor bu gruptaki çocuklar iyi olabilir ama algı kurbanı oluyorlar. Dinleyen kitlesinin ergen olması bu çocukların bir tercihi değil bunlar zaten o kitleye hitap etmek istiyorlar. Çünkü değiştirebilecekleri yaş grubu z nesli, ergen, değişik sorunlar ile boğuşan, yaşam becerisi oluşmamış çocuklar o kitleyi yeniden yazılım yükler gibi inşa ediyorlar! Vallahi proje çok büyük buradan sesim kime ulaşıyorsa bu kardeşlerimize yardım edelim, bunlar bizim evlatlarımız, kişiliklerini kimliklerini kaybediyorlar bana mesaj atanlar ve yorum yazanlara bakın, ne kendi adı var ne resmî var, çocuklarımız elimizden gidiyor. Dur diyecek yok mu?” diyerek yetkililere ve ailelere seslendi.

“GENÇLERİN DUYGUSUZ BİREYLER OLMALARI HEDEFLENİYOR”

Konuyla ilgili konuşan yazarımız Abdulhakim Sonkaya ise “Gençliğimiz, çocuklarımız sosyal medyayı istila eden ahlaksız, faydasız ve boş paylaşımların saldırısıyla karşı karşıya bulunuyor. Programlı bir şekilde bazı şahıslar, gruplar özel çabalarla sosyal medyada popüler hale getiriliyor.  Bunlar sadece çocuklarımızın, gençlerimizin ahlakını bozmakla kalmıyor aynı zamanda zekâlarını, duygularını da tehdit ediyor. Şimdi duygusuz bir gençlik yetişiyor. Ailelerinin üzülmesini umursamıyorlar. Sevincini önemsemiyor. Sosyal medyada bir fenomen onları beğensin dünyalar onların oluyor.  Ebeveynler sürekli çocuklarının çalışkan ve zeki olmalarını istiyorlar ama onların hislerini duygularını ihmal ediyorlar. Toplumda hissi-duygusal davranışlarda bulunmamak telkin ediliyor. Bu bilinçli bir şekilde yapılıyor. Çocukların gençlerin duygusuz bireyler olmaları hedefleniyor.” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir