• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 30 Temmuz 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Mustazaflar Cemiyeti İftarında Basın ve STK`lar Buluştu`
Mustazaflar Cemiyeti basın ve STK`lara yönelik düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti.

`İmam Hatip Ortaokulları İhtiyaca Hazır Hale Getirilmelidir`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, yetkililerin İmam Hatip Ortaokullarını, ihtiyaçları karşılayacak hale getirmesi gerektiğini, yapılacak öğretmen atamalarında da İmam Hatip Okullarının gözetilerek yapılacağına inandıklarını belirtti.

Batman Umut Gazetesi; `Şimşek Kanaat Önderleriyle Beraberdi`
Kozluk`ta kanaat önderleri ve muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye`nin hak ve özgürlükler anlamında kat ettiği mesafe ile sorunları çözeceklerini, bu nedenle herkesin \"benim anayasam\" diyebileceği bir anayasa hazırladıklarını kaydetti.

Batman Gazetesi; `Sanayici ve İş Adamlar Her Şeyi Devletten Bekliyor!`
Kurulduğu günden beri elektrik sorunu yaşayan Organize Sanayi Bölgesinin elektrik sorununun basit bir uygulamayla çözülebileceği belirtilerek \"Buradaki sanayiciler her şeyi devletten bekledikleri için sorun çözülemiyor. Oysa her biri 10-15 bin liralık katkı sağlasa elektrik sorunu kökünden ortadan kalkar\" denildi.

 

`Mayın Mağdurları Anılıyor`
31.08.2010 tarihinde mayına çarpmaları sonucu hayatlarını kaybedenler mezarları başında anılacak.

Batman Pusula Gazetesi; `Vicdansızlığın Böylesi`
Özel bir otomobil sürücüsü çarptığı genci yol ortasında bırakıp kaçtı. Ağır yaralanan genç kaldırıldığı özel bir hastanede yoğun bakıma alındı.
`50 Derecede Hem Kazı Yapıyor Hem Oruç Tutuyorlar`
Batman`dan staj için Muğla`nın Yatağan ilçesine giden öğrenciler, kazı çalışmaları yaparken 50 dereceyi bulan sıcakta oruçlarında tutmayı ihmal etmiyorlar.

Batman Medya Gazetesi; `Asırlık Çınardan Dua`
Önceki gün Hasankeyf`te iftar programına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilçedeki bazı dar gelirli vatandaşların evlerine konuk oldu. Maliye Bakanı, ilk önce 100 yaşındaki Havva Bahçecinin evini ziyaret etti.

 

`Elektrik Sorununa Bakanlık El Attı`
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, hayatı felç eden elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının son bulması için Enerji Bakanlığı`nın çözüm geliştirdiğini söyledi.

Batman Postası; `Bakan Şimşek Hasankeyf`te İftar Açtı`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mübarek Ramazan ayının dokuzuncu gününde iftarını Hasankeyf Kaymakamlığı`nın düzenlediği Batman`ın Hasankeyf ilçesinde muhtarlar ve kanaat öderleriyle birlikte açtı.
`Yeni Açılan İmam Hatip Ortaokul Kayıtları 23 Temmuz`da`
Batman`da Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu ve Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Batman İmam Hatip Ortaokulu`na öğrenci kayıtları 23 Temmuz -17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Yerli Kavun İlgi Görüyor`
Diyarbakır`ın Bismil ve Silvan ilçelerinde kavun üreticileri Batman`a Traktörlerle getirdikleri kavunları Batman şehir terminali yanında satıyorlar.

 

`Müslümanlar Birlik Olmalıdır`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Özperk, Arakandaki vahşetin sebebinin Müslümanlar arasındaki birliğin olmaması olduğunu söyledi.

Batman Barış Gazetesi; `6 Milyon TL Kurudu!`
Yıllardır devletin parasıyla ve devletin imkânıyla Batıraman mıntıkasına dikilen ağaçlar, fide ve tohumlar, yeşermeden kurudu.

`Çilekleri 2. Ürün Kurtardı`
Çilek üretiminin hızla yaygınlaştığı Sason İlçesinde 2 ay önce yaşanan dolu felaketinin ardından, yeni çıkan 2.ürün çilekler çiftçileri sevindirdi.

Batman Duruş Gazetesi; `Asırlık Havva Nine, Ölmeden Başbakanı Görmek İstiyor`
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hasankeyf`e giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek antik kentte yaşayan 100 yaşındaki Havva Bahçeciyi evinde ziyaret etti.

Batman Doğuş Gazetesi; `Oruçta Hastaların Dikkat Etmesi Gerekenler!`
Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adnan Tuna, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla, hastaların dikkat etmesi gereken önemli uyarılarda bulundu.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Peynir Bolluğu`
Ramazan ayında Batman`da çok satılan yiyeceklerin başında peynir yer aldı. Ramazan`ın ilk iki haftasında Batman`da 5 tona yakın yerli peynir satışı gerçekleştirildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir