• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Ilıcalar Beldesi`nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon izni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kültür Bakanlığı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Ilıcalar beldesinde sit alanı nedeniyle Bingöl Üniversitesi`ne devredilen eski kaplıcalar yerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi`nin kurulmasına izin vermiyordu.

Kültür Bakanlığı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Bingöl Üniversitesi`nin beldede fizik tedavi merkezi kurulması talebini geçen hafta gündeme aldı. Geçtiğimiz Cuma günü kararı açıklayan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, üniversitenin beldede merkezi açmasına izin verdi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun verdiği bu karar hem Bingöl halkını hem de belde halkını sevindirdi. Alınan bu karar ile birlikte üniversite yönetimi, merkezi kurma çalışmalarını yoğun bir şekilde artırdı.

Belde halkı, Ilıcalar beldesinin Kültür Bakanlığı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nca birinci derece doğal sit alanı olarak tescil edilmesinin turizm potansiyelini düşürdüğünü söylediler.

Daha önce İl Özel İdaresi tarafından işletilen eski kaplıcalar, Bingöl Üniversitesi`ne devredilmesine rağmen alınan bu karar nedeniyle yapılamadığını ifade eden belde halkı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun beldenin lehine yönelik verdiği bu kararın sevindirici olduğunu belirttiler.


Verilen bu karar ile üniversite yönetiminin belde de hayata geçirmeyi planladığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi`nin kurulması için çalışma yapmalarını isteyen belde halkı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`ndan olumlu karar çıkması için çalışma yapanlara teşekkür ettiler. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir