• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
ÖLÜM-piyatlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
200′ü aşkın ülkenin10 binden fazla sporcuyla katıldığı Londra Olimpiyatları şaşaalı törenle başladı. 9 milyar sterlin harcanan oyunlara Türkiye 114 sporcuyla katılıyor. TRT tarafından canlı olarak yayınlanan açılış töreninin maliyetinin ise 27 milyon sterlin (yaklaşık 77 milyon TL) olduğu açıklandı.

Olimpiyatlar için bütün ülkeler servet akıtırken, Arakan, Filistin, Suriye, Afganistan gibi ülkelerde binlerce Müslüman çaresizlik ve sefalet içinde ölümü bekliyor. Arakan ve Suriye`de akan kan ne yazık ki BM`nin ve Avrupa`nın ilgisini olimpiyatlar kadar çekmiyor. Dünyada yaşanan bunca ölüm, kıyım ve sefalet devam ederken milyarlarca liranın döküldüğü olimpiyatlar alkışlar içinde, vicdanların donuklaştığı ölümpiyatlara dönüşüyor.

Arakan da katliam sürüyor

3 Haziran 2012`de 10 Müslüman`ın Budist fanatiklerce katledilmesiyle başlayan Arakan zulmünde bugün ölü sayısı on binlerle ifade ediliyor. Burma ya da diğer adıyla Myanmar`da Müslümanlar`a yönelik katliam hız kesmeden devam ediyor. Güney Asya`nın bu küçük ülkesinde bir avuç kalan Müslümanları soykırımla bitirmeye niyetli olan devlet yönetimi ve yanlıları, şu ana kadar binlerce Müslümanı insanlık dışı yöntemlerle katletti. Sadece bir günde bine yakın insan vahşi yöntemlerle katledildi.

Irak`ta iki milyondan fazla insan öldü

Suriye de Esed güçlerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, çoğu başkent Şam`da olmak üzere ölü sayısının 20 binin üzerinde olduğu öğrenildi. Öte yandan ABD`nin Irak`a yıllar önce silah zoruyla getirmeye kalkıştığı "demokrasi"nin bedeli Irak halkı için ağır olmuştu. Irak`ta ambargo ve savaş sebebiyle ölen insan sayısının yaklaşık 2 milyonu bulduğu ifade edilmişti. Afganistan`da 2001 yılında başlayan ABD`nin kanlı işgalinde ölen Afganistanlı sayısının ise on binleri geçmiş vaziyette.

Evlerini terk ettiler

Suriye`nin Halep şehrinde sürekli bombardıman dolayısıyla halk evlerini terk ediyor. Halep`te günlerdir devam eden çatışmalar ve bombardıman dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan halk, yanlarına alabildikleri az sayıdaki eşyalarıyla birlikte yollara düştü. Aileler, çocuklarıyla Halep`ten uzakta, daha güvenli yerlere veya mülteci kamplarına gitmeye çalışıyor. Suriye ordusunun, bölgeleri rastgele tank ateşine tutması nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Öte yandan Suriye`deki şiddet olayları dolayısıyla yiyecek sıkıntısı çeken halk ekmek fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Türkiye`den İngiliz ekonomisine katkı

Türkiye`de olimpiyatlara büyük para harcayan ülkelerin başında geliyor. TRT-HD Olimpiyat Oyunlarının kapanacağı 12 Ağustos`a kadar on yedi gün sürecek bu görsel sportif şöleni, canlı ve bant yayınlarla, yüksek görüntü çözünürlüğü ve güçlü ses kalitesiyle izleyiciye aktaracak. Yetkililerin ifadesiyle 8,824 milyar sterlin maliyeti olan oyunların İngiltere ekonomisine 13 milyar sterlin katkı yapması da bekleniyor.

MilliGazete

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir