• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Bakan Akdağ`dan PKK`ya\"Silahı Bırak\" Çağrısı
Bir dizi temas ve açılışta bulunmak üzere Van`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erciş`te yaptığı bir konuşmada PKK`nin kayıtsız şartsız silah bırakmasını isteyerek, silahla ve insan öldürmekle hiçbir sorunun çözülemeyeceğini söyledi.

 

Vanlılar Otomatik Kayıt Sisteminden Memnun
Bu yıl okula başlayacak çocukların, adrese dayalı, otomatik kayıt sistemi ile okul kayıtlarının yapılması velileri memnun etti.

Rektör Battal: \"Gece Gündüz Çalışıyoruz\"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Peyami Battal üniversitede hasar gören binaların güçlendirilmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

 

VAN HABER: Karaloğlu`nun Van`la Vedalaşma Zamanı
Van Valisi Münir Karaloğlu`nun Van`dan ayrılacağına dair son zamanlarda ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Kocaeli`nde yayın yapan Olay gazetesinin önceki gün sayfalarına taşıdığı habere göre Van Valisi Münir Karaloğlu`nun Adana`ya atanacağı belirtildi.

GAZETE VAN: Bakan Akdağ`dan PKK`ya `Silahı Bırak` Çağrısı
Muradiye ilçesinden Erciş`e geçen Bakan Akdağ, Erciş Belediye Başkanlığı tarafından onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Program öncesi vatandaşlara seslenen Bakan Akdağ, PKK`ya, koşulsuz bir şekilde silah bırakması çağrısında bulundu.

 

Bakan Akdağ`dan `Damacana Suyu` Açıklaması
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van`da bulunan Bakan Akdağ, sabah saatlerinde Van Valiliği`ni ziyaret etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana suyla ilgili üretim tesisi ve satış noktasındaki kirlilik diye konunun iki boyutu bulunduğunu belirterek, \"Bu satış noktalarını bakanlığımızın web sayfasında ilan edeceğiz\" dedi.

PRESTİJ HABER: Mahkeme Kararını Verdi
Van Valiliği`ne gelen bir ihbar üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğü`ne düzenlenen operasyonda, ağır hasarlı evleri rüşvet karşılığında az hasarlı olarak gösterdikleri iddiası ile 10 kişi gözaltına alınmıştı. Adli Van Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından Van Adliyesi`ne sevk edilen 10 kişiden 9`u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı.

VAN HAVADİS: Akdağ`dan BDP`ye `Özdal Üçer` Çağrısı
Çeşitli temaslar için Van`da bulunan Bakan Akdağ, partisinin Van İl Başkanlığı`nı ziyaret etti. Burada toplanan partililere seslenen Bakan Akdağ`ın hedefinde yine BDP ve BDP`li Özdal Üçer vardı. Bakan Akdağ, \"Bakın bu şehirde bir BDP milletvekili var. Bu kişinin olay çıkarmadığı hafta, ay var mı? Bakın bizim de pırıl pırıl milletvekillerimiz var, neden çıkarmıyorlar? Devletin, Vanlılara hizmet etsin diye gönderdiği doktoru tokatlayıp orada terör estiren bu kişiyi, ben kaç defa meclis kürsüsünden partisine açıkça ifade de bulundum. Tavrınızı gösterin, gereğini yapın diye, seslerini çıkaramadılar. Mahcup mahcup beklediler.

 

BÖLGE GAZETESİ: Akdağ, \"PKK Koşulsuz Silah Bırakmalı\"
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Cumartesi günü Van`a bulunmak üzere Van`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, PKK`nın koşulsuz bir şekilde silah bırakması gerektiğini belirterek, \"Bu silah kayıtsız şartsız bırakılmalıdır. Çünkü silahla şiddetle Türkiye`de çözülebilecek hiçbir mesele yok. Hiçbir mesele silahla dağa çıkarak ve insanları öldürerek çözülemez.\" dedi.

VAN POSTASI: Sağlık Bakanı Akdağ: \"Siyaset Yapan Herkes Her Türlü Irkçılığı Ayaklar Altına Almalıdır\"
Van`da katıldığı bir iftar yemeğinde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bölgeyi her ziyaret ettiğinde vatandaşların terör örgütü PKK`dan bıktığına şahit olduğunu belirterek, terör örgütünün silahlı eylemlerinde vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: Rektör Battal, Üniversite Personeli İle Öğrencilere İftar Yemeği Verdi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite personeline ve öğrencilere bir iftar yemeği verdi. Yemekte konuşan Rektör Peyami Battal YYÜ`de geçen yıl başlattıkları iftar geleneğini bu yılda devam ettirdiklerin kaydetti.

VANSESİ GAZETESİ: Van`dan Olimpiyatlara
Van`da Olimpiyat Spor Merkezinde, 1998 yılında spora başlarken milli takımda yer alarak olimpiyatlara katılmayı hedefleyen Nur Tatar, 2012`de Londra Olimpiyatlarına katılmayı başardı.

 

DOĞU ANADOLU GAZETESİ: Dolum Tesisleri Gözetim Altında
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milletvekili Özdal Üçer için BDP yetkililerine seslenerek, \"Biz bu milletvekilini uyardık diyerek milleti aldatamazsınız. Gereğini yerine getirin\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir