• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Midyat Azim-Der Den Fakir Ailelere Yardım Eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyette bulunan Azim Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der), kurulduğu günden bu yana gıda, giyim ve nakdi olarak mağdur ve muhtaçlara yardımda bulunmaya devam ediyor.
 
Ramazan nedeniyle yardım çalışmalarını yoğunlaştıran dernek, şimdiye kadar 500 aileye gıda yardımında bulundu.
 
Yardımlarının aralıksız süreceğini ve fakir ile zenginler arasında köprü vazifesi göremeye devam edeceklerini belirten Azim-Der Başkanı Besim Çelik, "Ramazan`ın ilk haftasında Midyat`a bağlı Şenköy, Acırlı, Yolbaşı, Kayapınar ve çevre köyler olmak üzere 500 mağdur ve yoksul aileye gıda yardımında bulunduk. Ramazan ayı hedefimizde ise bin yoksul aileye gıda kolisini vermek vardır. Seri ve hızlı bir şekilde gıda paketleme çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
 
Ramazanın yardımlaşma birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade eden Besim Çelik, yardım kolileri hakkında şu bilgileri verdi: "Bu mübarek ayda fakir vatandaşlarımızın iftar ve sahur sofralarına katkıda bulunmak için dernek olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. Ramazan ayı yardım paketleri hazırlıyoruz. Bu paketlerimiz 1,500 kg kırmızı et, 1 LT sıvı yağ,1 kg pirinç, 1 kg fasulye, 500 gr çay, 1 kg salça, 1 kg makarna, 1 kg bulgur, 1 kg nohut, 500 gr zeytin, 500 gr peynir, 1 kg şeker, 1 kg tavuk, 500 gr tuz, 5 çeşit hazır çorbadan oluşmakta."
 
Maddi imkânlarının el vermediğinden dolayı bütün ailelere ulaşamadıklarının da altını çizen Çelik, son olarak, duyarlı ve hayırseverlere ihtiyaç sahibi ailelere yardım çağrısı yaptı. (M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir