• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Adana Basınından Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana yerel basınında 30 Temmuz 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

BÖLGE GAZETESİ: Bahçeli, Hükümeti Durak`la Vuracak
Eski Bakanlardan Koray Aydın`ın da Ege Bölgesinde nabız yokladığı kurultay İçin Genel Başkan Devet Bahçeli`nin konuşmasında en büyük ağırlığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak`a vereceği öne sürüldü.

 

Çocuklardan Mukabeleye Yoğun İlgi
Ramazan ayında Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi`de bulunan Nezihe Gül Camii`nde ve Mithatpaşa Mahallesi Camii`nde ikindi namazı öncesi düzenlenen mukabele programlarına, Ramazan ayında babaları, dedeleri ve akrabalarını görmeye alışık olduğumuz mukabele saflarına özellikle Yaz Kur`an kursu öğrencilerinin yoğun ilgi göstermesi camii cemaatini ve görevlisini oldukça sevindiriyor.

 

Adana Hiç Böyle Olmadı
Tarım ve sanayi kenti olmaktan hızla uzaklaşan Adana, çöplükte yiyecek arayan, tablada yaşamını sürdüren ve suç oranlarının zirve yaptığı bir şehir haline geldi. MHP Milletvekili Ali Halaman \"Adana Yüreğir`de Aziz Mübarek Ramazan Ayında, bir kadının iftara ramak kala çocuklarına bir şeyler yedirebilmek için çöp kutusunu karıştırması, kadının evine 100 metre uzaklıkta bulunan Yüreğir Beldiyesinin hangi akla hizmet ettiğini düşündürüyor\" dedi.

 

TOROS GAZETESİ: Kanallar`da Ölüm Nöbeti
Seyhan Baraj Gölü`nden gelen suları tarım arazilerine ulaştırmak için yapılan ve şehrin birçok noktasından geçen sulama kanalları, sıcaktan bunalan çocukların en çok gittiği yer oluyor. Ancak çocuklar serinlemek isterken boğularak hayatlarını kaybediyor. Bu yıl mayıs ayından bu yana 10 çocuğun hayatını kaybettiği sulama kanallarında DSİ bir dizi önlemler alarak çocukların sulama kanallarına girmelerini engellemeye çalışıyor. Kanalların etrafını demir parmaklıklar ve dikenli tellerle kapatan DSİ şimdi de kanallarda ölüm nöbeti tutmaları için biri DSİ memuru diğeri güvenlik görevlisi olmak üzere iki kişiyi görevlendirdi.

 

Önce Ana Para Sonra Faiz Alınsın
1 Temmuzda Yürürlüğe girerek iş hayatının akışını değiştiren Borçlar Kanunu`nun bazı maddelerinin değişeceği bildirildi. Önceki gün Ankara`da iş alemine çağrıda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, \"Zorluk çıkaran maddeyi söyleyin değiştirelim\" dedi. İş aleminin bazı sahilleride, \"Önce ana para sonra faiz alınsın\" diyerek önerilerini bakana sundular. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir