• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Bakan Şimşek Beşiri`de İftar Yemeği Verdi‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Geçen Cuma günü memleketi Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kozluk ve Hasankeyf`in ardından beraberindeki heyetle Beşiri`de iftar yemeğinde halkla bir araya geldi.

YİBO`da verilen iftar yemeğine Batman Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb Halil Uysal, Defterdar Hasan Koca, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Beşiri Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, kanaat önderleri, Beşiri`ye bağlı köylerin Muhtarları ve Beşiri halkı katıldı.

Bakan Şimşek iftarda Türkçe ve Kürtçe konuştu. Yaptıkları yatırımlarla yeni bir Beşiri kurduklarını dile getiren Bakan Şimşek, \"400 kişilik yurt yapıyoruz. Kız İmam Hatip Lisesi yaptık. Anadolu Lisesi için ihale aşamasındayız, bunun dışında yatırımlarımız var\" dedi.

Şimşek Beşiri`ye yaptıkları yatırımlardan örnekler verdiği konuşmasında, \"2011 2012 yılında birçok köyün altyapısını onardık. 23 köye toplam 24,5 km yolunu asfalt yaptık. 29 köye sondaj açtık. 28 köyün içme suyunu tamamladık. Yine köylerimizde 5 tane lojman inşa ettik. 3 köyümüze köprü yaptık. 11 köyümüze taziye evi için malzeme yardımında bulunduk. 3 köye imamevi yaptık. 8 köyün okullarını ve 14 camiyi onarımdan geçirdik. Yani eğitimde ve altyapıda çok işler yaptık\" şeklinde konuştu.

Konuşmasında eğitim ve sağlık alanlarında yapılan yardımlara değinen Bakan Şimşek, \"9 tane eğitim yatırımımız var. Beşiri`ye yapılacak devlet hastanesini TOKİ yapacak. Bunun parasını gönderdik. 2013 yılında tamamlanmış olacak inşaatı bitmek üzere bir tekstil fabrikamız var 350 kişi çalışıyor, üretilen ürünler bütün dünyaya satılıyor. İkiköprü beldesinde bir tekstil fabrikası açmayı düşünüyoruz. Orada da yaklaşık olarak 100-150 kişi istihdam edilecek\" dedi.

Okunan akşam ezanıyla beraber Bakan Şimşek ve Beşiri halkı iftarını açtı. Yemekten sonra halkın sorunlarını dinleyen Şimşek, daha sonra ev ziyaretlerinde bulundu. (Kenan Önder - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir