• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Mustazafların Nebevi Hareketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yüzden Mustazaflar Hareketi nedir? Yol ve yönteminin ne olacağı? İslami bir Camianın oluşturduğu bu siyasi hareket Müslüman halkımıza ne vaat edecek? Veya bu yeni hareketin ortaya çıkmasını etkileyen faktörler nelerdir? Siyaset alanında  nasıl ve ne şekilde işleyeceği yada faaliyet bölgesinin neresi olacağı hakkında vs. merak edilen bir çok konuyu Mustazaflar Hareketi İstişare toplantılarında dile getirdi. Elbette ki Mustazaflar hareketini tüm yönüyle sadece bu yazımızda anlatabilmemiz devede kulak misali kalır.

Mustazaflar; Haklı olduğu halde haksızlaştırılmış. Güçlü olduğu halde güçsüzleştirilmiş, ama bunlara nazaran yılmadan, yolunda istikrar sağlayarak Yüce Varlığın rızasını kazanacak etkenler dahilinde müspet hareket eden bir  İnsan topluluğudur.

Hareket; Kelime olarak akım, boşalma ve belirli bir amaca varmak için birbiri ardınca yapılan ilerlemeler. Kapsam olarak ise, hareket, yol ve yöntem anlamlarını içeriyor

Mustazaflar Hareketi; Kendiliğinden oluşmuş bir hareket değildir. Yıllardan beri üzerinde konuşulup, değerlendirmelerde bulunulan ancak Mustazaf-der’in  kapatılmasıyla, oluşan bu yeni süreçte ilan edilmesi hız kazanmıştır.

Mustazaflar Hareketi;

İnsan bedeninde var olan hareketlilik gücü ile,  İslami endişe taşıyan Müslümanları bir noktada buluşturup, Harekete geçiren bir Nebevi motor görevini görmektedir.

Kur’an ve Sünnet metodunu uygulayarak olgunluğa erişmiş, bu yolda Sünnetullah gereği sayısız barikatlardan geçmiş bir Camianın, hedefi ve gayesi belli olan çizgisinden ödün vermeden yeni bir aşamaya geçiş yapmış olmasıdır.

Kendisini Bölgesel bir çalışmayla sınırlandırmamış. Çünkü İslam evrensel bir din olup bütün insanlığa gönderilmiştir. Bu nedenle Ümmetsel hareket etmeyi ve İslami bir vahdeti gaye edinmiştir. Yani bu hareketin çağrısına özelde Türkiye’deki tüm Müslümanlar, genelde ise Dünyadaki tüm Müslümanlar ve hareketler muhatap olacaktır. Hareket mensuplarının yapacağı çağrılar başka grup veya cemaatlere katılmalarına yönelik değil de; barışa, adalete, sevgiye, iyiliğe ve mutluluğa götüren bir İslam Kardeşliğinin oluşacağı bir ortama yönelik olacaktır. Bu hareketin bütün mensupları bu yönde hareket edeceklerinin bilincindedirler.

Hareket üyelerinin geçmişten bugüne kadar yaptıkları samimi ve ihlâslı çalışmalar kuvvetli olan imanlarının nişanesidir. Bu yaptıklarının mükafatını sadece Rablerinden beklemektedirler.

Her türlü kişisel çıkardan, heva ve hevesten beridirler. Kula kulluğu reddeder. Hareket kendi üye ve mensuplarına maddi menfaatler değil; Varlığı ile dünyada izzet ve şerefi, Üyelerinin yapacağı hayırlı çalışmalara karşılık sadece Cenneti vaat eder.

Hareket, İslam’ın bütün sebeplere bağlanmayı, siyasi anlayış ve uyanıklığı, işlerin görünen ve görünmeyen yönlerini ortaya çıkarmaya, geleceği keşfetmeye teşvik ettiğine inanır.

Şuan ki mevcut ortamda, ülkenin içinde bulunduğu hal ve Müslüman halkımızın muzdarip olduğu sıkıntı ve problemlerinin çözümünde; derin bir düşünce ile siyasi olayların, mahalli sorunların perde arkasındaki olayları keşfetmeyi amaçlar. Bu siyasi oluşum mevcut siyasilerin kendi dışındakilere tahammülsüz olduklarını çok iyi biliyor. Buna rağmen gerginlik tarafı asla olmayacaktır. Kamuoyu daha önce bu hareket mensuplarının müspet davranışlarını yakinen bilmektedir.

Bunun için bu hareket, kesinlikle klasik parti veya particilik anlayışı ile hareket etmeyecektir. Geçmişten bugüne gelinene kadar hareket mensuplarının yaşadığı hicret, şahadet ve zindanların bedelinin hepsini bir anda bir particik sevdası uğruna heba edecek kadar düşük seviyede değildir.

Hiç kimse bunu Mustazaflar Hareketinden beklemesin. İdare edilen değil, İdare etmeyi düşünmektedir… Bunun için, İslam dairesi çerçevesinde (Irk,Din,Cinsiyet ayırmaksızın) İslam’ın öngördüğü çözümlemelerle, amacının ise sadece halka hizmet olabilecek, parti veya buna benzer siyasi oluşumların kurulacağını belirlemiştir.Nitekim Çağrı TV’ye konuk olan Hareket sözcüleri böyle bir çizgide yerel seçimleri düşündüklerini belirtiler.

Kurulacak olan bu siyasi parti; mevcut siyasi partilere alternatif olsun diye kurulmayacaktır. Var olan siyasi partilerin halkımızın sorunlarına bir çözüm üretemediklerinden dolayı, halkımızın maslahatı ve menfaati doğrultusunda çalışmak için kurulacaktır. Bu Partinin sloganlarında sözüm ona kimilerinin yaptığı gibi fabrikaların açılması, ihalelerin verilmesi veya iş/aş yerlerinin açılması gibi yalan vaatlerde bulunmayacaktır. Yalan üzerine kurulu kirli siyasetin ve çekişmelerin içine asla girmeyecektir. Sloganı ancak; ‘’Adalet ve Doğruluk’’ ‘’İyilik ve Hayırlı Çalışmalar’’ ‘’Kardeşlik ve Dürüstlük’’ olacaktır.

Sonuç olarak Mustazaflar Hareketinin istişare toplantılarında söylenen ve konuşulanları anladığım kadarıyla sizlere analiz etmeye çalıştım. Ayrıca Mustazaflar Hareketi mensuplarının konuşmalarından şunu anladım. Kesinlikle konuşmalarında ihlaslı, samimi ve yapıcı bir kişiliğe sahip olduklarını gördüm.  Hiçbir şekilde yıkan ve yok eden değil, Allah’ın yardımıyla ve Allah’ın rızası için sorumluluk isteyen bu sıkıntılı yola girdiklerine yakinen inandım. Bütün Mustazafların Rabbi Olan Allah bu hareket mensuplarını ve onlara yardımcı olanları hem dünya da hem de ahirette mutlu etsin inşallah. Müslümanların parçalanmış güçlerinin İslam kardeşliğinin sancağı altında birleştiği günleri görmek ümidiyle…

Şakir İŞLEK

Bu haberler de ilginizi çekebilir