• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Elektrik Kesintileri Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Kent Konseyi bazı STK`ların da desteği ile düzenlediği basın açıklamasıyla son günlerde artan elektirk kesintilerini protesto etti.

 

Konu ile ilgili olarak düzenlenen yapılan basın açıklamasında son günlerde artan elektrik kesintilerini yaşamı olumsuz etkilediğine vurgu yapılarak elektrik kesintilerinin tarımı, esnaf ve sanatkarları, sanayiyi, sağlık hizmetlerini başta olmak üzere kamu ve toplumun diğer kesimlerini bir bütün olarak olumsuz etkilediği belirtildi.

 

Kesintiler nedeniyle çiftçinin ürününün tarlasında kuruma ile yüz yüze kaldığı ,sanayi tesislerinin günlerce üretime ara verecek seviyeye geldiğinin belirtildiği açıklamada \"Özellikle günde üç bin hastaya poliklinik hizmeti veren devlet hastanemizin yoğun bakım ünitesi çalışamaz, ameliyat yapamaz sadece acil hastalara bakacak seviyeye gelmiştir. Hastanenin soğutma ve havalandırma sisiteminin yanı sıra sterilizasyon cihazlarının çalışmaması hastaları olduğu kadar hastane personelini de ciddi şekilde etkilemektedir. Sosyo ekonomik seviyesi düşük olan ilçemizde vatandaşlarımızın çok sayıda elektirikli ev aletleri yanmış, tamirleri için servislerde sıra beklemektedirler. Bütün bunların yanı sıra Ramazan ayı olması ve bölgede kavurucu sıcaklar da düşünüldüğünde insanımıza uygulanan bilinçli bir işkence ve ekonomik çökerme söz konusu olduğu ortadadır\" denildi.

 

\"Elektirikteki dalgalanmaların belli başlı sebepleri var.\" denilen açıklamada \"Bunların arasında en önemlisi bölgemize verilen enerji sisteminin yetersiz olması, mevcut tesislerin ve bununla beraber enerji nakil hatlarının eski olmasıdır. İlçemizdeki çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin her türlü girişimine rağmen sorunun mhataplarından tatmin edici bir açıklama gelmemiş AKP`nin bürokratları ve bakanları yaşanan elektirik sıkıntısını kaçağa bağlayıp işin sorumluluğundan kaçmaya çalışmaktadırlar.Bölgemizde ve ilçemizde yaşanan elektrik dalgalanma ve kesintileri kaçakla açıklamasının izahı olmadığı gibi,bunun bir cezalandırma yöntemi olduğu ortadadır\" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada \"Biz Kızıltepe halkı olarak buradan işin sorumlularına sesleniyoruz:İlçemizdeyaşanan elektrik sorunu bir an önce çözülmeli,ihtiyaç olan enerjinin bir an evvel aktarılmasını,bir an evvel enerji nakil hatlarının güçlendirilmesi ve yenileme çalışmaları başlatılmalıdır.İlçemizde elektrik sorunu çözülünceye kadar halkımızla beraber tepkimizi koymaya devam edeceğiz\" ifadelerine yer verildi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir