• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Mahalle Aralarına Kurulan Baz İstasyonları Tehlike Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`daki GSM operatörleri Şehir merkezine kurdukları Baz istasyonları yetmiyormuş gibi birde sokak aralarındaki binaların tepesine de baz istasyonu kurarak vatandaşların sağlığını tehdit etmeye başladılar.

 

Bu durumdan muzadrip olan vatandaşlar, evinin teras katına baz istasyonu kurduran komşularıyla uzun yıllardır aynı mahallede yaşadıklarını, böyle bir meseleden dolayı aralarının açıldığını ifade ettiler. Mahalleli olarak imza topladıklarını ve yetkililere ilettiklerini belirten mahalle sakinleri kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirttiler. Bu sorunun çözülmesi için illaki, birilerinin ölmesi gerekiyor diyerek sitem ettiler.

 

Hatırlanacağı gibi, Ankara`da bir vatandaş, evinin önündeki elektrik direğinde takılı bulunan Baz İstasyonun yaydığı radyasyon nedeniyle, kızının Lenf Kanserine yakalandığını gerekçe göstererek Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne evinin önündeki baz istasyonun kaldırılması yönünde açtığı dava kabul edilmiş ve baz istasyonun şehir dışında bir yere taşınmasına karar verilmişti.

 

Kararı temyiz eden Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da baz istasyonlarının ``uzun zaman diliminde insan sağlığına zarar vereceği, insanların psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yarattığı, bu nedenle şehir dışına çıkarılması`` gerektiğine ilişkin yerel mahkeme kararını oy çokluğuyla onamıştı. Emsal sayılan bu kararla baz istasyonlarını şehir dışına çıkarılabileceği kamu oyunda uzun uzun tartışılmıştı (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir