• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
``Bluetoothlu Dijital Mahya`` Görücüye Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Dijital mahyalara, bilgisayar veya telefon üzerinden istenilen hadis, ayet, bilgi ve yönlendirme metinleri yazılabiliyor.
 
Dijital Mühendislik şirket yöneticisi Özcan Kars, bilgisayar altyapısıyla oluşturulan dijital mahyanın, LED tabanlı üretilen, LED`lerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan mahya olduğunu söyledi.

Kars, dijital mahyaların kayan yazı sistemiyle üretildiğini belirterek, ``İstediğiniz kadar yazıyı, istediğiniz şekilde ekrana gönderiyorsunuz. Bu ekranda sürekli kayan yazı olduğu için iki minare arasında sonsuz metinler geçebiliyor. Hocalar, minarenin dibinden bluetooth ile bilgisayar veya telefonlarıyla istedikleri hadisleri, ayetleri, bilgileri, yönlendirme metinlerini mahyaya gönderiyor`` diye konuştu.

Dijital mahya üretimine bu yıl geçtiklerini ifade eden Kars, önceki yıllarda dijital mahya talepleri aldıklarını, ancak bu yıl talepler fazlalaştığı için Ar-Ge çalışması yürütüp, yazılım altyapısını oluşturarak, mahya üretimine başladıklarını söyledi.

Kars, dijital mahyaların diğer mahyalara göre 20 kat daha tasarruflu ve 6 kat daha hafif olduğunu ifade ederek, mahyaların çelik halatlar üzerinden minarelere zarar vermeden sabitlendiğini söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir