• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
`Elektrik Kesintileri Son Bulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, hayatı felç eden elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmalarının son bulması için Enerji Bakanlığı`nın çözüm geliştirdiğini belirterek, "Sulama alanlarında günde 4 saat kesinti yapılacak ve şehir merkezindeki kesinti son bulacak." dedi. Güneştekin, bölgede son 1 haftada yaşanan ve hayatın her alanında krizlere yol açan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji Bakanlığı`nın çözüm bulduğunu açıkladı.

Elektrik kesintileri sorunun sadece Batman`da değil diğer bölge illerinde de yaşandığına dikkat çeken Güneştekin, Bakanlığın tarımsal sulama alanlarında günde 4 saat kesinti yaparak şehir merkezlerindeki kesinti ve voltaj dalgalanmalarına son vereceğini bildirdi.

Bölgede özellikle yaz dönemlerinde tarımsal sulamanın yoğun bir şekilde arttığını ifade eden Güneştekin, "İşte bu yüklenmeden dolayı elektrik voltajlarında aşırı yük binmesinden kaynaklanan dalgalanma ve kesinti meydana gelmektedir" diyerek sorunun Batman DEDAŞ ile bir bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Elektrik kesintisi karşısında tepkisini dile getiren halkımızın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, devlet dairelerinin de bu kesintiden etkilendiğini belirten Güneştekin, Enerji Bakanlığının önemli bir karar aldığını belirterek, TEİAŞ`ın tarımsal sulama alanlarının yapıldığı bölgede günde 4 saatlik kesinti yapacağını, Böylece barajlardaki kapasite sorununun çözülerek şehir merkezinde kesinti ve dalgalanmaların önüne geçileceğini bildirdi.

Bu soruna çözüm üretmek için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Murat Güneştekin, "Kesintiler başladığı andan itibaren sorunun giderilmesi adına Enerji Bakanlığı ve ilgili yerlerle irtibata geçmiştik" dedi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir