• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`İmam Hatip Ortaokulları İhtiyaca Hazır Hale Getirilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, İmam Hatip Ortaokulların sorunlarına değindi. İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Şube Başkanı Özperk, 28 Şubat sürecinin dayatmış olduğu kesintisiz eğitimin ortadan kalkmasıyla meslek okullarında ciddi bir boşluğun meydana geldiğini belirterek, "28 Şubat sürecinin dayatmış olduğu kesintisiz eğitimin ortadan kalkması ve bunun devamında 4+4+4`ün devreye girmesiyle beraber çok ciddi anlamda bir meslek liseleri özelde ise İmam Hatip Liseleri ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Kamuoyunun bileceği 28 Şubat döneminde kesintisiz eğitimin dayatılmasının temel nedeni İmam Hatiplilerdi. İmam Hatip ortaokulların ortadan kalkması ve yavaş yavaş kapatılmaya terk edilmesiydi." dedi.

İmam Hatipler ile ilgili mevcut hükümetin 3. Döneminde olumlu bir adım atmasının güzel olay olduğuna değinen Özperk, "Fakat sistemin tam yerine oturması ve yerleşmesi var. Burada da en büyük sorun özellikle İmam Hatiplilerin ortaokul kısımlarıdır. Bildiğim kadarıyla Batman merkezde şuan 3 tane İmam Hatip Lisesi kurulmuş durumda ve idarecileri atanmış durumda.Hemen hemen bütün ilçelerimizde İmam Hatip liselerinin yakın zamanda yapılmasına izin verildi. Kozluk, Beşiri, Sason, Gercüş ilçelerimizde bizler umuyoruz ki yeni öğretmen atamaları ile birlikte İmam Hatip Ortaokul kısımlarının ihtiyaçları giderilir." diye konuştu.

Velilerin ortaokullarda okuyan öğrencilerin İmam Hatip Okullarına geçiş yapamamasından endişe duyduğunu belirten Özperk, "Velilerin kafası şu durumda biraz karışık. Özellikle 6. ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilerin İmam Hatip Okullarına geçiş yapamamasından endişe ediliyor. İnanıyoruz ki 1-2 yıla kadar bu sistem oturacaktır. Yalnız Milli Eğitim ve Valilikten isteğimiz ve beklentimiz halkın talepleri çerçevesinde İmam Hatip Ortaokul kısımların sayılarının hızlı bir şekilde artırılması ve ihtiyaca hazır hale getirilmesidir." açıklamasını yaptı.(M. Fatih Akgül, Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir