• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paris`te Ramazan Programları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Paris Medine Camii`nde Ramazan boyunca yapılan programlar katılımlarla devam ediyor. Medine Camii`ne Almanya`dan misafir konuşmacı olarak gelen Süleyman İlhan hoca, yaptığı sohbetle Ramazan orucunun ve İslam`ın önemini anlattı.

"Değerli Müslümanlar Allah`a ne kadar hamd-u sena etsek azdır çünkü Allah-u Teala bizi Müslüman olarak yarattı, mümin olarak İslam`ın fıtratının üzerine bu dini bize bahşetti, biz ne kadar Allah`a şükür edersek azdır zira biz Müslüman olmasaydık halimiz ne olurdu hiç bunu düşündünüz mü?" şeklindeki duayı andıran sözlerle sohbetine başlayan Süleyman hoca, "İslam insanları değiştiriyor, İslam insanlara izzet veriyor yani insan İslam ile izzet buluyor, insanı izzetli yapan İslam`dan başka bir şey değildir." diyerek cemaate hidayet nimetinin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı.

Müslümanların İslam`ı ve Kuran-ı iyi öğrenmeleri gerektiğine değinen İlhan, "Abdullah İbn-i Mektub gibi Allah Resülünün yanına gidip ya Resulullah anlat bana, Allah neyi emrediyorsa onu anlat bana. Biz de onun gibi yapıp cami hocalarının yanına gidip onlardan Allah`ın emrettiklerini anlatmalarını istememiz lazım." dedi.

Süleyman hoca sohbetine dua ile son verirken, cemaatin sohbeti dikkatle dinlemeleri gözlerden kaçmadı. (Enes İçer - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir